2015: April

Julehygge & Småkagebagning

IMG_3989//udrulning og udstikning af honningkager//

Får I julet igennem og nydt december? Jeg synes, det er svært at nå alt det, jeg gerne vil. For det er jo kun jul én gang om året, og det betyder lange lister med hyggelige ting jeg gerne vil nå at lave (og bage)

Men noget får jeg da nået! Her er der i hvert fald ét forslag til en hyggelig juleaktivitet. Et punkt, der stod på min juleliste, og som jeg kan hakke af: Julehygge og småkagebagning med mine gymnasieveninder.

Jeg havde inviteret dem hjem en eftermiddag efter skole. Aftenen inden havde jeg forberedt en småkagedej, så det var bare at gå i krig med kageruller og udstikkere, mens vi hørte julemusik. Det var virkelig et hit! Da kagerne var bagt og afkølet var det tid til glasur, hvilket også vakte stor begejstring og en næsten barnlig glæde.

Da kagerne var pyntet (og prøvesmagt – mange gange) hev vi alle de små, medbragte pakker frem til pakkeleg, og morede os gevaldigt. Sjovt som man aldrig helt vokser fra sådanne særlige juletraditioner, og hvordan man nærmest kan slås om de små pakker, der blot indeholder dims og gøgl.

Dagen var så hyggelig, at jeg synes, jeg ville give idéen videre. Saml dine bedste veninder og brug en eftermiddag sammen på at julehygge. Ligemeget hvor stresset hverdagen kan syne, er det vigtigt også at have tid til rare ting. Det er sådan noget, der giver lidt plus på overskudskontoen i en travl juletid.

Herunder følger et par billeder mere fra vores småkagefest, og allernederst i indlægget kan I finde opskriften på mine allerbedste honningkager.

God fornøjelse!

IMG_4009//glasur og krymmel en masse til at pynte løs med//

IMG_4012//færdige småkagekreationer og flere “nøgne” kager klar til at blive festligt farvelagt//

Opskrift på de allerbedste honningkager:
200 g. honning
60 g. brun farin
1 æg
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødte nelliker
1/2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. natron
ca. 400 g. hvedemel

  1. Smelt honning og brun farin sammen i en lille gryde ved middel varme.
  2. Lad det svale et øjeblik, og rør ægget i.
  3. Bland hvedemel og krydderier, og bland det i de våde ingredienser.
  4. Ælt dejen godt sammen. Enten med håndkraft eller i en røremaskine.
  5. Saml dejen til en klump, læg den i en pose, og lad den hvile på køl et par timer eller natten over.
  6. Ælt den kolde dej smidig med hænderne og rul den ud på et meldrysset bord til ca. 1/2 cm. tykkelse.
  7. Stik kager ud med forskellige udstikkere, og bag dem 8-12 minutter ved 180 grader til de er let gyldne.
  8. Lad dem køle af på en rist, inden de pyntes med glasur, lavet på flormelis og vand (evt. + frugtfarve), og krymmel.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2015: April