Ny Beskyttelse til iPad

Rødkålssalat Deluxe

IMG_4248

Foruden and, medister, rødkål, kartofler, brune kartofler, sovs og franske kartfoler, er en frisk og sprød rødkålssalat en fast del af vores julebord. For ligeså vel som julemaden er god (jeg er ikke udpræget fan, men det er størstedelen af Danmarks befolkning og min familie også), så er det altså også utrolig lækkert med noget knasende som supplement. Noget, med masser af smag og flotte farver, sødme og syrlighed. Med denne salat får man alt det gode. Den er pakket med smag, og lige lidt mere luksusagtig og festlig, end de rødkålssalater, der kommer på bordet til hverdag. Og selvom julen er slut, er det stadig sæson for kål, så jeg vil ikke snyde jer for denne opskrift. Om ikke andet kan den komme på bordet til næste jul.

Opskrift på luksus-jule-rødkålssalat, stor portion:
1,5 lille (vores var virkelig små øko-rødkål) eller 0,5-1 alm rødkål
4 store gulerødder
4 små pigeon æbler
2 appelsiner
1 granatæble, kernerne herfra
en stor håndfuld valnødder
en stor håndfuld tørrede tranebær
en stor håndfuld tørrede figner

  1. Snit rødkål i tynde skiver.
  2. Skræl gulerødderne og riv dem.
  3. Skær æbler i små tern
  4. Skræl appelsinerne og skær dem i små stykker
  5. Befri kernerne fra granatæblet
  6. Rist valnødderne på en tør pande.
  7. Skær fignerne i mindre stykker.
  8. Bland det hele i en stor skål, og stil køligt til servering. Den kan sagtens laves et par timer før, og smager også ganske glimrende på anden dagen.

Jeg synes, at der er så meget smag i denne salat, at den ikke har brug for en dressing, men det er selvfølgelig en smagssag. Hvis du foretrækker en dressing, vil jeg anbefale en på lige dele olivenolie, æblecidereddike og mandarin/appelsinsaft, og så en anelse honning, salt og peber til at smage til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Beskyttelse til iPad