Julehygge & Småkagebagning

Julesirup & Sunde Julevafler

IMG_4064 IMG_4066

Godmorgen! Jeg har fået et aflyst modul i dag, hvilket betyder god tid, og dermed tid til at opdatere bloggen. Synes det er så dejligt, når jeg har mulighed for at smide morgenindlæg ud, der netop er blevet skrevet.

Man skulle tro, at morgenmaden herover så er fra i dag, men den er faktisk fra i går. I søndags bagte jeg nemlig en ordentlig stak julede bananvafler, til at have på køl til ugens løb. Og det nød jeg godt af i går morges, hvor jeg spiste dem med skyr, æblekompot, brombærmarmelade, julesirup og hakkede mandler.

Julesiruppen er også hjemmelavet, og virkelig lækker. Rigtig julet og krydret, og helt perfekt som topping på grød/skyr/vafler/pandekager, eller som sødning i en kop kaffe eller chai, der så automatisk bliver til julekaffe/julechai. I dag spiser jeg selv julesiruppen på min morgengrød, med bananskiver, hakkede nødder og ristet kokos. Bestemt en kombination, der kan anbefales.

Herunder følger opskrifter, og så må I have en god tirsdag!

Julevafler: Følg blot denne opskrift på mine allerbedste, sunde vafler, og tilsæt 1 tsk. kanel og evt. lidt appelsinskal til dejen!

Opskrift på julesirup, 1 lille glas:
1 dl. vand, kogende
1 brev chai-the
2 spsk. brun farin
2 spsk. honning
2 spsk. sirup
1/2 tsk. kanel
1/4 tsk. kardemomme
1/4 tsk. ingefær
1/4 tsk. nelliker
1/4 tsk. allehånde
et nip salt

  1. Hæld det kogende vand over chai-brevet, og lad det trække 7-10 min.
  2. Hæld teen i en lille gryde sammen med brun farin, honning og sirup, og bring det stille i kog.
  3. Tilsæt krydderierne.
  4. Lad det småboble mens du rører, indtil det begynder at tykne. Tag den så fra varmen.
  5. Smag til med lidt salt og evt. ekstra krydderi.
  6. Opbevar på køl i et lille glas.
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julehygge & Småkagebagning