Om alligevel at få en god dag ved at sænke forventningerne til sig selv

Kikærtesalat med Quinoa

IMG_5651

Da Emma var her en dag, stod vi for at lave aftensmaden. Det vil sige at jeg udtænkte menuen, stegte kikærter, kogte quinoa og sørgede for at få bagt noget kylling, mens jeg satte Emma til at snitte og hakke. En arbejdsfordeling, der vist passede os begge fint. Og resultatet blev denne kikærtesalat med quinoa, som ALLE var vilde med.

Det er bestemt en måltidssalat vi skal huske, for den var virkelig let at bikse sammen og super, super velsmagende. Det er ikke så meget hokus pokus, bare gode, sunde, nærende sager, der er bikset sammen.

Vi puttede nogle kyllingebryster i ovnen med pesto og parmaskinke over, og da de var færdige, var kikærtesalaten også færdig. Super nemt! Og så var der både aftensmad og rester til min madpakke. Så lav bare en stor portion, den holder sig fint et par dage og kan spises til alt.

Vi spiste som sagt kylling til, men man kan også køre den vegetarisk, og så måske bare supplere med lidt fuldfed feta eller brød. Nogle krydrede frikadeller (evt. lavet med oksekød) ville også være lækkert til!

Måske I skulle lave det i dag? I kan også nå det til frokost, nu hvor vi har pinse-fri.

Opskrift på kikærtesalat med quinoa, tilbehør til ca. 5 personer:
1 dåse kikærter + 1 spsk. olie + 2 tsk. paprika + 1 tsk. chiliflager + salt og peber
1 dl. rå quinoa + 2,5 dl. vand + lidt salt
1 peberfrugt
10-15 cherrytomater
1 rødløg
2 store håndfulde rucola
olivenolie + salt + peber

  1. Dræn kikærterne og steg dem på panden i olie, paprika og chiliflager, og krydr dem med en smule salt og peber. Lad dem stege 4-5 minutter ved middelhøj varme, til de er let sprøde og gyldne. Lad dem køle af.
  2. Kog quinoaen i vandet i 10-12 minutter. Tilsæt et nip salt, og lad det stå under låg 5-10 minutter. Rør i det med en gaffel (alt vandet skal være væk), og lad det køle af.
  3. Skær peberfrugt i tern, cherrytomater i kvarte og hak rødløget til små tern.
  4. Skyl og tør rucolaen.
  5. Når kikærter og quinoa er afkølet, kan det hele vendes sammen med en smule olivenolie og et drys salt og peber.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Om alligevel at få en god dag ved at sænke forventningerne til sig selv