Små Ting

Kitchen Essentials // I mine skabe finder du… Helse-edition!

IMG_9353

Jeg er lidt af en foodie, og nok også lidt en helse-freak. Ikke på et fantastisk plan, men jeg synes det er spændende og interessant at eksperimentere i køkkenet og prøve nye sager. Både for sundhedens skyld, men også fordi der tit er nogle ingredienser, som man måske ikke har hørt om før, der faktisk smager rigtig lækkert!

Min interesse for mad og sundhed har efterhånden varet ved i nogle år, og jeg har dermed også fået dannet mig et ret godt basislager, med ting som jeg (stort set) altid har på lager. Det er både ting som jeg bruger og spiser som de er og som topping på fx. grød, men også ingredienser der gør det let for mig at bage sundere kager og lave andre køkken-eksperimenter, når jeg har lyst til det.

Mit basislager kan blot ses som inspiration til hvad jeg synes, det er godt at have på lager, og hvilke produkter, jeg er glad for at anvende. Det er heller ikke altid, at jeg har alt dette på lager, men som oftest har jeg en masse forskelligt. Det er noget af det, som jeg prioriterer nogle af mine penge på, og jeg elsker at forkæle mig selv med et nyt produkt, som jeg har hørt om.

Se min liste over “kitchen essentials” herunder, og del meget gerne, hvad man finder I jeres skabe! Både helse-varer og andre ting, som I er glade for altid at have på lager.

IMG_9349

 • Kakaofibre fra Natuzone, der har en mild og ren smag af kakao. Super lækkert til choko-grød, choko-vafler, avokado/kakao-mousse eller i kager!
 • Kokossukker, fx. fra Bodylab, der er et naturligt sødemiddel, der giver knap så store blodsukkerudsving som almindeligt sukker, og som tilmed har den lækreste karamelsmag. Jeg har også andre sødemidler, som fx. SukrinGold, og jeg bruger dem i grød og til andet bagværk.
 • Afskallede hampefrø, der har en lækker nødde-agtig smag og som dermed er så gode som topping til vafler og yoghurt!
 • Sojaprotein eller anden neutral proteinpulver, der fx. også kan bruges til bagning og dermed højne proteinindholdet.
 • Kakaonibs, der er den lækreste knasende snack! Rå kakaobønner med en intens og bitter kakaosmag. SÅ gode på grød!
 • Bodylabs zero topping med salted caramel står altid i mit køleskab efterhånden. Det er så godt et alternativ til almindelig sirup, for det smager virkelig lækkert. Straciatella og chocolate-hazelnut udgaverne er også gode!
 • Hjemmelavet granola har vi altid. Ofte udgaven, der er lavet med bananer – den er god, nem og sund, og kan varieres i det uendelige.
 • Nøddesmør. Her har jeg som oftest lidt forskelligt på lager. Peanutbutter (den bedste, jeg har smagt er øko fra Rema1000 til kun 20 kr!) har jeg altid, og så har jeg ofte også lidt hjemmelavet nøddesmør – enten mandel, hasselnød eller blandet. Nogle gange også en udgave, hvor jeg fx. har tilsat chokolade eller kanel.
 • En form for sirup/sødning – det kan være akaciehonning, ahornsirup eller agavesirup. Lige nu har jeg en agavesirup med vanilje, der er virkelig god. Den sælges som “Kaffesirup”, men jeg bruger den altså ikke i kaffen.
 • Dadelsirup har jeg først for nylig købt, men det er så lækkert! Jeg bruger det som topping på grød/skyr/vafler, men det kan også bruges til bagning.
 • Kokosfibermel er et must have! Det er den bedste meltype til glutenfrie bananvafler og pandekager, synes jeg, da det giver både en god konsistens og en god, mild smag.
 • Chiafrø er også geniale! Jeg putter dem i grød, laver chiagrød med dem, tilføjer dem i smoothies og drysser dem på nærmest alt, jeg kan komme i nærheden af.
 • Forskellige nødder – gerne en masse forskellige slags! Mandler, hasselnødder, valnødder, paranødder, macademianødder, cashewnødder og pecannødder er nogle af dem, jeg har lidt på skift. Har også gerne hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner på lager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting