Rejseforsikring

Kokosgrød

IMG_5243

Hvis I har fulgt med på bloggen længe, ved I at jeg er fuldstændig vild med havregrød. Jeg spiser det ofte og med stor velbehag, for jeg synes både det smager godt og giver god energi til en lang skoledag.

Normalt laver jeg bare min grød på havregryn, vand og en smule salt, og så topper jeg den med alverdens lækre ting. Frisk frugt, tørret frugt, nødder, kerner, bær, marmelade, peanutbutter, kokos, kakaonibs, honning, sirup, frysetørret hindbær, frisk mynte osv. osv. Kun fantasien sætter grænser, og det er muligt at lave nogle virkelig lækre smagskombinationer.

Havregrøden holder altid men i går fik jeg lyst til at prøve en lidt anderledes form for grød. Så inden jeg gik i seng i går klargjorde jeg denne kokosgrød, som jeg så kunne spise her til morgen. Den blev dejlig sød og cremet, og mættede dejligt. Det gav god energi til en løbetur, og så var dagen ligesom i gang. En dag, der ellers skal bruges på køkkenprojekter, en gang styrketræning og ferietempo.

Hvis man kan lide sin grød kold, kan den spises direkte fra køl, men jeg foretrækker grøden varm, og varmede den derfor op i mikrobølgeovnen. Toppet med banan, ristet kokos og kakaonibs var det en helt perfekt start på dagen, og bestemt en succes jeg vil gentage. Og det synes jeg også I skal! Opskriften følger herunder.

IMG_5242

Opskrift på kokosgrød til 1 person:
3/4 dl. kokosmælk
2 dl. vand
1 tsk. chiafrø
1 spsk. kokosfibermel
3 spsk. havregryn
et nip salt
et nip vaniljepulver
topping: ristet kokos, bananskiver, kakaonibs og evt. lidt akaciehonning

  1. Bland alle ingredienserne i en skål og sæt det på køl natten over.
  2. Om morgenen røres grøden igennem og spises enten kold, eller også varmes den ca. 3 minutter i mikrobølgeovnen, inden der kommes topping på.
  3. Easy peasy! Nyd din morgengrød – gerne med en kop kaffe eller the!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseforsikring