Året der gik // April 2016

Kokoskranse

julesma%cc%8akager1

Det her er min families variant over vaniljekranse. For i stedet for de helt klassiske bager vi altid disse kokoskranse. Det kommer sig vist af at min oldemor bagte klassiske vaniljekranse og min mormor bagte disse, og så kunne de bytte. Og så har kokoskransene ligesom bare hængt ved.

For de smager mægtig dejligt og er et lidt anderledes indslag til de klassiske julesmåkager. Jeg kender i hvert fald ikke andre, der bager dem.

Hvis I er mere til klassikerne kan I tjekke brunkagerne eller honningkagerne ud. De er også mægtig gode!

Opskrift på masser af kokoskranse:
250 g mel
250 g smør/margarine
250 g kokosmel
250 g sukker
evt. 1 æg

  1. Mel, smør/margarine, kokosmel og sukker æltes sammen. Hvis det har svært ved at hænge sammen, kan det evt. samles med 1 æg.
  2. Dejen puttes i en pose og ligges køligt natten over.
  3. Lad herefter dejen hvile et par timer ved stuetemperatur, så den ikke er helt kold når kransene skal formes.
  4. Dejen køres igennem en gammeldags kødhakker, så den kommer ud i lange strimler. Hvis du ikke har en kødhakker, kan dejen rulles, ligesom når man laver pebernødder og andet i den stil.
  5. Derefter samles de to ender, og de ligges på bageplader med bagepapir
  6. Bages ved 225 grader i 5-7 min.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Året der gik // April 2016