Desenio Plakater

Konfektdag & Konfektstykker

IMG_4152I går holdt vi konfektdag. Det er en fast tradition i vores familie, at vi sætter en eftermiddag af, hvor vi går amok i marcipan, nougat, chokolade, tørret frugt, nødder og krymmel. Jeg elsker den tradition, og det er altid et af højdepunkterne ved jul.

I år var lidt ekstra nostalgisk for mig. Da jeg var lille, foregik produktionen af kokoskranse (som vi også bager på denne dag) og konfekt ude hos mine bedsteforældre, i deres hyggelige køkken, hvor der altid var lidt godter i julemandens støvler (et par plastikstøvler, der står i vindueskarmen). Men efter mine brødre er kommet til, og der er blevet brug for lidt mere plads, er konfektdagen blevet rykket ud til os. Det har også været ganske hyggeligt, men ikke helt det samme.

Men i går var min far syg. Det var selvfølgelig træls for ham, og det betød også at Inger, min lille kusine, ikke måtte komme herud. Så vi rykkede ud til mine bedsteforældre, så min far kunne få ro herhjemme, og lille Inger ikke skulle blive smittet. Det var jeg ganske tilfreds med, og dagen blev præcis lige så hyggelig, som den altid er.

Og det blev lavet MEGET konfekt. Rigtig meget. Præcis, som der plejer. Sidste år delte jeg en bunke “opskrifter” på marcipankonfekt, og her følger der endnu en række af små lækkerbiskner. Mine yndlings i år.

IMG_4157

Figen & valnøddekugler: Finthak tørrede figner og valnødder. Ælt det godt ind i marcipan, og tril til kugler. Overtræk med mørk chokolade, rul bunden i hakkede valnødder og pynt med et lille stykke figen på toppen.

IMG_4159
Pistaciekugler med nougat: Finthak usaltede pistacienødder. Ælt det i både marcipan og nougat. Form en nougatkugle, og rul marcipan omkring. Tril den helt rund, overtræk den med mørk chokolade og giv den et drys pistacie

IMG_4160
Kokoshjerter med hvid chokolade: Ælt kokos i marcipan. Rul marcipanen ud med en kagerulle, og stik små hjerter ud. Overtræk dem med hvid chokolade, og pynt dem med kokos.

IMG_4161
Moccakugler med nougat: 
Hak chokolademokkabønner fint, og ælt det i nougat. Form små kugler (sæt dem lidt på køl, hvis de er blevet for bløde) og rul marcipan omkring. Dyp dem i mørk chokolade, og pynt med en moccabønne.

IMG_4162

Fudgekugler med karamelknas: Skær blød fugde i små bitte stykker, og ælt det i marcipan. Tril til kugler, og overtræk med mælkechokolade. Drys med en smule knasende karamelstykker.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Desenio Plakater