2015: December

Kransekage Top

IMG_4469Kransekage hører sig til i aften, når klokken slår 12, og jeg har i år opfyldt min brors ønske om en kransekagetop. Ganske fin, synes jeg den er blevet, omend det lige kræver lidt øvelse, at blive så ferm med den glasur som Mette Blomsterberg. Under alle omstændigheder smager den dejligt, så opskriften får i herunder.

Hvis I er mere til kransekagestykker, kan jeg anbefale denne opskrift fra sidste år, hvor der er større stykker af mandler i og chokolade på bunden.

IMG_4470

Opskrift på en lille kransekage top, ca. 10 personer:
400 g. ren rå marcipan (brug en ordentlig en med et højt indhold af mandler)
120 g. flormelis
32 g. pasteuriseret æggehvide
Glasur:
15 g. pasteuriseret æggehvide
45 g. flormelis

  1. Bræk marcipanen i små stykker og ælt den sammen med flormelis.
  2. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, og ælt massen grundigt til en sammenhængende masse.
  3. Læg kransekagemassen i en plastikpose, og læg den på køl natten over.
  4. Tril den kolde kransekagemasse til tynde pølser med en diameter på 1,5-2 cm.
  5. Tryk dem let flade i den ene side, så de bliver til en liggende trekant.
  6. Skær så stykkerne ud i 8, 10, 12, 14 osv. cm. til du ikke har mere kransekage. Husk også at lave “dutten” til toppen.
  7. Bag dem ved 190 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne. Sæt en ekstra bageplade under, så de ikke bliver mørke i bunden.
  8. Lad dem køle til stuetemperatur på bagepladen, og opbevar dem så på køl (hvis det er et par timer) eller frys (hvis det er et døgns tid eller mere) til du er klar til at samle tårnet.
  9. For at lave glasuren sigtes flormelis i en skål, og der tilsættes æggehvide.
  10. Pisk det grundigt med en elpisker, til det er lyst, luftigt og stift.
  11. Fyld det i en sprøjtepose og klip et lille bitte hul.
  12. Placer den nederste ring på det fad, du vil servere på, og sprøjt så glasuren på.
  13. Sæt den næste ring ovenpå, put glasur på den og fortsæt på denne måde, til du har sat alle ringe og toppen på.
  14. Pynt dit tårn festligt med flag, serpentiner og andet nytårs-gøgl, og opbevar køligt til klokken nærmer sig 12.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2015: December