Små Ting

Krydrede Julevafler med Kirsebærsauce & Nødder

img_6673

Fik I spist al kirsebærsaucen på juleaften? Eller på julegrød i dagene efter? Hvis ikke I har brugt det sidste, kan jeg anbefale jer at lave en portion vafler, som den jeg havde lavet her. I al sin enkelhed er det bananvafler, smagt til med julekrydderier, og så toppet med skyr, kirsebærsauce og et miks af nødder og tørrede figner. Nødde/figen-blandingen var også en rest fra vores juleaften, hvor den lækre blanding blev drysset over den friske rødkålssalat. Det var virkelig lækkert på salaten, men næsten endnu bedre på julevafler. Det var en sød og rar morgenmad, som jeg bestemt kan anbefale at I laver. Hvis I ikke har en rest kirsebærsauce, er det lige før, at jeg synes, I skal købe et glas – bare for at lave denne opskrift. Så godt er det!

I kan finde opskrift og fremgangsmåde til det hele herunder!

fullsizeoutput_881d

Opskrift på krydrede julevafler, 1 person:
1/2 banan (gerne godt moden)
1 æg
1/4 dl. boghvedemel
1/4 dl. havregryn
1 tsk. bagepulver
et nip salt
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. stødt ingefær
et nip nelliker
Topping:
2 spsk. skyr
2 spsk. kirsebærsauce, lunet
1 spsk. blandede nødder og tørrede frugter*

  1. Mos bananen og rør den sammen med alle de andre ingredienser.
  2. Bag i et vaffeljern – evt. sprayet/penslet med en lille smule smagsneutral olie (jeg bruger en kokosolie på spray)
  3. Top med skyr, lun kirsebærsauce og blandede nødder og tørrede frugter.
  4. Spis! Server gerne et glas friskpresset appelsinjuice og en kop kaffe/the til.

*Jeg brugte en blanding af ristede pinjekerner, glaserede valnødder og tørrede figner.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting