Små Ting

Krydret Kylling- & Kikærtegryde

IMG_7668

Øv, øv, øv for et vejr. Hvor er den blevet af, sommeren? Håber virkelig at det vender igen (snart!), for jeg har bestemt ikke fået tilfredsstillet min hungren efter sollys og varme, for denne omgang. Mere vil have mere!

Men med dette vejr, er der vist lange udsigter til lune sommeraftener og grillmiddage på terrassen. I stedet vil jeg spise lune, krydrede gryderetter som denne. Jeg improviserede den til aftensmaden i dag, og den vakte begejstring hele bordet rundt. Den er fyldt med smag og meget passende til en dag som i dag. Ægte, velsmagende comfortfood.

Lad jer ikke skræmme af den lange ingrediensliste! Det er mest krydderier og så ting, som vi i altid har på lager: chili, hvidløg og ingefær, og hakkede tomater, kokosmælk og kikærter på dåse. Med sådanne ingredienser i “basislager” kommer man langt!

Opskrift på krydret kylling- og kikærtegryde til 5 personer:
1 spsk olie
2 rødløg
1 frisk chili
3 fed hvidløg
ingefær, et stykke på størrelse med en tommelfinger
400-500 g. kylling skåret i mindre stykker
1 dåse kikærter
1 tsk. karry
1 tsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt korriander
1/2 tsk. cayennepeber
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1 spsk. sriracha sauce (det er en stærk chilisauce, der kan udelades)
1 peberfrugt, rød, gul eller orange
1 tsk. citronsaft
1/2 tsk sukker
salt & peber
Kogte ris som tilbehør, evt. lidt neutral yoghurt og/eller et groft brød

  1. Snit rødløg i tern, hak chili og hvidløg fint, skræl ingefæren og riv den på et fint rivejern.
  2. Varm olien op i en gryde eller en dyb pande, og svits løg, chili, hvidløg og ingefær, til løgene bliver klare.
  3. Tilsæt kyllingen og kikærterne og lad det stege ved middel-høj varme, til kyllingen er tilberedt og let gylden på ydersiden. Sørg for at kyllingen ligger ned mod panden, og vend stykkerne rundt, så de bliver tilberedt på alle sider.
  4. Drys imens med de forskellige krydderier, samt salt og peber.
  5. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og sriracha sauce og lad det simre i 20-30 minutter.
  6. Snit peberfrugten i tynde stave, og tilsæt den de sidste 2 minutter, så den bliver varmet igennem, men ikke bliver blød.
  7. Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber og evt. ekstra af de andre krydderier.
  8. Server rygende varm med kogte ris, og evt. lidt neutral yoghurt og/eller et groft brød.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting