Flere Nye Kogebøger

Lørdag & Jordbærgrød

Jeg havde planer om at sove længe i dag… Sådan rigtig længe. Jeg både trængte til det og havde tiden til det. Så jeg blev en anelse irriteret, da jeg vågnede klokken ni, uden på nogen måde at føle mig udsovet, men også uden at kunne falde i søvn igen. For bevares, klokken ni er da ganske fint, men når jeg nu havde planlagt at kunne sove virkelig længe, var det da en smule åndssvagt. Jeg besluttede derfor at blive liggende i sengen, og rejste mig først ved kvart over 10-tiden, da sulten overmandede mig, og “De Store Katte” var slut. Og med sulten fulgte lysten til jordbærgrød, og når det er weekend, og man har god tid, og man ikke har sovet så meget, som man havde håbet, og man har lidt ondt i hovedet og generelt synes at livet er lidt hårdt – ja, så kan jordbærgrød være den eneste fornuftige løsning. Har jeg ret?

Efter jordbærgrøden, et par kopper the og nogle kapitler i en nystartet bog, hjalp det en smule på hovedet og humøret, så jeg fik begivet mig ud på dagens løbetur, hvilket var ganske rart og præcis hvad jeg havde brug for. Resten af denne lørdag har været uden planer, og måden hvorpå jeg slapper allerbedst af, er i mit køkken, og det resulterede i 2 x cookies til eftermiddagskaffen, hvilket der bestemt ikke blev klaget over. De var også ret gode, hvis jeg selv skal sige det.

Men for nu, kan I få opskriften på en hurtig gang jordbærgrødsmorgenmad. Så gemmer vi cookies’ne til en anden dag.

Opskrift på jordbærgrød med vaniljeskyr til 1 person:
150 g. jordbær, frosne
1/2 dl. vand
1/2 tom vaniljestang (kan erstattes af kornene fra 1/4 vaniljestang, et nip vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker)
1 tsk. maizena + 1 spsk. vand
evt. 1 spsk sødning (sukker, flormelis, stevia, honning, sirup eller hvad du nu foretrækker)
vaniljeskyr:
100 g. skyr
1 tsk. vaniljesukker
topping: hakkede mandler og pistacienødder, samt kokosmel (kan skiftes ud med alt muligt andet)

  1. Put jordbær, vand og den tomme vaniljestang i en gryde. 
  2. Bring det i kog, og lad det småkoge ca. 5 minutter, til jordbærene er bløde.
  3. Fjern vaniljestangen, og blend jordbærgrøden med en stavblender.
  4. Sæt grøden tilbage på varmen og smag til med din foretrukne sødning.
  5. Rør maizena’en ud i vandet, og rør det i grøden. 
  6. Lad grøden koge 1-2 minutter, og hæld den i en skål.
  7. Giv den lov til at køle et par minutter, mens du rører skyr med vanilje.
  8. Top grøden med vaniljeskyren og valgt topping, og nyd med det samme, mens den stadig er lun.
TIP: Du kan selvfølgelig også lave grøden aftenen før, og opbevare den på køl, hvis du foretrækker den kold. Den kan også laves aftenen før, og så lunes næste morgen.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flere Nye Kogebøger