DIY Julekalender

Lørdag Morgen med Morgenboller & Jule-Latte

IMG_3864 IMG_3866

Denne lørdag bød på (næsten) ingen planer. Altså foruden de der lektier, der ligesom bare er en del af pakken, når man går på gymnasiet, og en frivillig tur til Odense for at se julelysene blive tændt. Og så ellers bare tullen omkring, og få ordnet noget af det, som jeg har haft lyst til at få gjort. Lavet en ordentlig omgang minestronesuppe, taget nogle billeder, ryddet op, ordnet mit værelse, arbejdet lidt på kreative projekter. Sådan gode ting, som jeg nyder at få gjort.

Morgenmaden blev til nybagte morgenboller og en “julelatte”, som jeg gik og nippede af, mens Go’ Morgen Danmark kørte i baggrunden, og jeg fik ordnet mit værelse. Normalt er jeg meget tilhænger af at sidde stille og vågne over morgenmaden, men at gå og pusle lidt om midt værelse, og nyde morgenmaden på én og samme tid, var nu også ganske rart.

Herunder følger opskrift på både de bedste(!) morgenboller og så julelatten, der næsten ikke kan kaldes en opskrift. Fortsat god weekend<3

IMG_3869

Fremgangsmåde til nem julelatte, 1 person:
Lav din latte, som du ellers ville gøre. Jeg tager 2 tsk. nescafé og fylder et krus halvt op med kogende vand. Så varmer jeg ca. 1 dl mælk i mikroovnen, og giver den en ordentlig tur med mælkeskummeren, inden jeg hælder den i kaffen.
Rør så en smule kanel (og evt. sukker, hvis du drikker sukker i kaffen) i latten, og drys toppen med lidt kanelsukker.

IMG_3862

Opskrift på verdens bedste morgenboller, ca. 12 stk:
1/8 pakke gær
2 tsk. salt
1 spsk. honning
6 dl. lunkent vand
3 dl. hvedemel
3 dl. ølandshvede
2 dl. grovvalsede havregryn
2 dl. hvedeklid

  1. Smuldr gæren i en stor skål, tilsæt salt og honning, og lad det “smelte”
  2. Tilsæt vandet, og rør det godt sammen.
  3. Rør de forskellige meltyper i lidt ad gangen, så du ender med en klistret dej. Du skal ikke ælte den med hænderne, men blot røre den sammen med en ske.
  4. Dæk dejen godt til med film og et fugtigt viskestykke, og lad den stå natten over. Ikke for varmt, men heller ikke på køl (vores stod i kælderen)
  5. Tænd ovnen på 250 grader og sæt en bradepande med vand ind i bunden.
  6. Lav boller med to skeer på bageplader med bagepapir.
  7. Sæt bollerne ind i ovnen, og skru så ned på 220 grader, hvor de bages i ca. 15 minutter, til de er gyldne og lyder hule, hvis du banker dem i bunden.
  8. Lad dem køle af på en rist, inden de nydes lune eller opbevares i en frysepose, hvor de holder sig lækre i et par dage.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Julekalender