Morgenstund

Måltidssalat med Bagte Grøntsager

fullsizeoutput_82a1

Opskriften her er lidt svær at skive ned. For det er mere en idé, end en egentlig opskift, men ikke desto mindre er salaten her for lækker til ikke at blive delt, og forhåbentlig kan I så bruge opskriften som inspiration.

For salaten er i al sin enkelthed bagte grøntsager, serveret på en bund af salat, og toppet med lidt cremet gedeost, knas i form af græskarkerner og lidt tahin, der i al sin enkelthed fungerer som en fremragende dressing. Det er en genial måde at få spist en masse grøntsager på, og det er noget mere spændende en en klassisk iceberg/tomat/agurk-salat, der er noget nær det kedeligste, man kan servere. Ikke noget kedelig, slatten salat her, men tværtimod nærende, smagfuld plantemad, der smager, mætter og føles godt!

Opskriften kan varieres i det uendelige – både hvad angår grøntsager, krydderier og toppings. Nedenstående er en af mine favoritter, for bagte sweet potatoes, gulerødder og squash er noget af det lækreste – særligt kombineret med de krydderiforslag, jeg har skrevet i parentes ud for de forskellige grøntsager. Men i virkeligheden handler det blot om at vende nogle grøntsager i krydderier og bage dem i ovnen, og så spise dem med salat/kål/spinat og toppe med dressing, nødder, ost (udelad det for en helt vegansk udgave) eller hvad du ellers har lyst til.

You do you(!) – jeg er sikker på at det nok skal blive et hit!

…Men prøv lige den her kombi! Den er hjernedødt god!

Opskrift på salat med bagte grøntsager til 1 person:
1 sweet potatoe (mit forslag til krydderier: 1 nip chiliflager, 1/2 tsk paprika)
1-2 gulerødder (mit forslag til krydderier: 1 tsk akaciehonning, et nip rosmarin)
1/2 squash (mit forslag til krydderier: 1/2 tsk spidskommen, 1/2 tsk paprika, 1/2 tsk oregano)
salt og peber
et par store håndfulde blandet, grøn salat
en smule gedeost (udelad for en vegansk version)
en lille håndfuld græskarkerner
lys tahin
citronsaft
avokado

  1. Skræl/skyl og skær grøntsagerne i mundrette bidder.
  2. Vend grøntsagerne med de krydderier, du har lyst til (brug fx. mine forslag i parenteserne) + salt og peber, og fordel dem på en bageplade
  3. Bag grøntsagerne ved 180 grader i ca. 20 minutter til de er møre.
  4. Spis dem lune, lad dem køle til stuetemperatur eller sæt dem på køl.
  5. Server de bagte grøntsager på en bund af salat, og top med gedeost, græskarkerner, tahin og citronsaft + avokado on the side.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenstund