Træningssko

Marmorkage Deluxe

IMG_3841Yay! Freeeedag. Det har jeg godt nok glædet mig til. Hele ugen, nærmest. Jeg har haft fredags-følelse i kroppen siden onsdag, hvilket nok også hænger sammen med at jeg har haft en ret skidt uge rent søvnmæssigt.

Så det tror jeg, der skal samles op på i weekenden. For en gangs skyld skal jeg ikke arbejde, så jeg har tid til at slappe af. Og næste uge ser allerede lidt presset ud, så jeg må hellere sove lidt på forskud, og lade op på overskudskontoen. Det ville være smart, hvis man sådan kunne “spare søvn op”, ikke?

Nå, det var jo egentlig ikke det, det skulle handle om. For det er fredag. Og fredag er lig fredagskage! Jeg er ganske tilfreds med denne tradition, vi har fået startet op, og det håber jeg også I er.

Denne uges fredagskage er en klassiker: Sandkage. Tryllet om til en marmorkage, ved at halvdelen af dejen har fået tilføjet kakao. Og lavet til en deluxe-udgave med ekstra lækkerhed i form af chokoladechunks og ristede hasselnødder. Såååå godt, siger jeg jer.

Hos os var det faktisk kamp-kage i lørdags, da der var landskamp, og nu har i mulighed for at gøre mig kunsten efter, og prøve opskriften.

Opskrift på marmorkage til 1 lille rugbrødsform:
150 g. blødt smør
150 g. sukker
3 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
2 spsk. mælk
75 g. mælkechokolade, hakket
75 g. afskallede hasselnødder, hakket

  1. Pisk smørret luftigt. Helst med en elmixer eller røremaskine.
  2. Tilføj sukkeret lidt efter lidt og pisk det lyst og cremet.
  3. Tilføj æggene ét ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert.
  4. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det i.
  5. Del dejen i to.
  6. Rør kakao, mælk, hakket mælkechokolade og hakkede nødder i den ene del.
  7. Smør en lille rugbrødsform grundigt (eller beklæd den med bagepapir) og læg klatter af skiftevis den hvide og brune dej i.
  8. Træk en kniv igennem, frem og tilbage og rundt i cirkler, for at lave den marmorerede effekt.
  9. Bag kagen ved 170 grader i ca. 50-60 min. til der ikke hænger dej ved, når man stikker et træspyd ned i midten.
  10. Lad den køle let af, inden den befries for formen, og lad den så køle helt af på en rist.
  11. Server den i skiver, blot som den er, og helst på den dag, den er lavet.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningssko