Året der gik // September 2016

Matcha Køleskabsgrød

fullsizeoutput_72d7

Jeg har for nylig investeret i matchapulver. Matcha er en form for the, der er lavet ved at tørre og pulverisere grønne theblade til helt fint pulver. Det har dermed en meget intens, “grøn” urtesmag. Det smager lidt bittert, og man skal lige vænne sig til det, men hvis man bruger det på den rigtige måde, så kan det være rigtig lækkert.

Og så skulle det være super sundt (det er bl.a. fyldt med antioxidanter, nærringsstoffer og vitaminer, booster immunforsvaret, virker opkvikkende og mange andre gode ting), hvilket er grunden til at bruge det skriggrønne pulver i madlavningen. Man kan blande det med kogende vand eller varm (mandel)mælk for en kop the, eller man kan være lidt mere kreativ og bruge det som supplement i smoothies, pandekager, vafler eller – som her – i grød.

Det er en super lækker køleskabsgrød, der er lavet på havregryn, chiafrø og mandelmælk – og så selvfølgelig det grønne superpulver. Derudover er der tilføjet lidt citron og sødning. Grøden røres sammen om aftenen og passer så sig selv på køl, og det er dermed perfekt morgenmad til lidt travle morgener. Om morgenen røres der lidt yoghurt ud i for at gøre grøden ekstra mild og cremet, og så toppes der med masser af frisk frugt. Det er SÅ godt!

fullsizeoutput_72d8

Opskrift på matcha køleskabsgrød, 1 person:
1 dl. grovvalsede havregryn
1 spsk. chiafrø
1 spsk. matchapulver
1 tsk. honning
1 tsk. kokossukker (eller anden sødning, som du har og kan lide at bruge)
1 tsk. citronsaft
et nip vaniljepulver
mandelmælk
Ved servering:
2 spsk. neutral yoghurt/skyr
frisk frugt (fx. æble, banan og/eller appelsin), skåret i tern
evt. et drys afskallede hampefrø eller anden nød/kerne/frø til drys

  1. Bland gryn, chiafrø, matcha, honning, kokossukker, citronsaft og vaniljepulver i en skål/glas/bøtte.
  2. Hæld mandelmælk over til det dækker.
  3. Dæk bøtten til og sæt det på køl natten over.
  4. Rør lidt yoghurt i grøden ved servering, smag den til, og top med frisk frugt og et drys afskallede hampefrø eller lignende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Året der gik // September 2016