Stadig syg...

Mazarinkage med Brombær & Chokolade

Jeg synes, det er ved at være tid til en fredagskage. Det var sådan en fin (og lækker!) tradition, og selvom jeg ikke kan love, at der kommer kage på bloggen hver uge, så vil jeg bestræbe mig på at dele fredagskage med jer lidt oftere. I denne omgang er det en mazarinkage med brombær og chokolade. For mazarinkager er SÅ lækre, og brombærrene er i sæson lige nu. Mazarinkagen, der er inspireret af corefoods opskrift, har masser af smag og en let fugtig konsistens, der egner sig virkelig godt til en klat creme fraiche og en god kop kaffe. Der er sparet lidt på sukker, smør og mel, men helt sund vil jeg altså ikke kalde den. Til gengæld er den über lækker, og de smagfulde brombær er helt perfekte til den søde, bløde kage.
Opskrift på (semisund) mazarinkage med brombær og mørk chokolade, og  til 5-6 personer:
150 g. marcipan (brug evt. en sukkerfri, hvis du vil have en sundere kage)
50 g. sukker (evt. en sukkererstatning som SukrinGold eller kokossukker for en sundere version)
30 g. smør, blødt
75 g. græsk yoghurt
2 æg
20 g. mel
20 g. havregryn, fint blendet
25 g. mandler, fint blendet
1/2 tsk. bagepulver
50 g. mørk chokolade (eller mere!)
50 g. brombær (eller flere!)
  1. Riv marcipanen, og rør den til en ensartet masse med sukker, smør og yoghurt.
  2. Tilsæt ét æg ad gangen, og rør godt.
  3. Blend havregryn og mandler helt fint, og tilsæt det sammen med mel og bagepulver.
  4. Hak chokoladen, og vend den i sammen med brombær.
  5. Hæld dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden
  6. Bag kagen ved 180 grader i 20-30 min.
  7. Server den lun med creme fraiche.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stadig syg...