RATION MadBar

Mellemøstlig Inspireret Linsesalat med Lynsyltede Gulerødder

img_0413

Oh my, hvor var det her godt! Den lækreste linsesalat fyldt med velsmag. Den byder på spændende smagsnuancer og forskellige konsistenser, og det hele spiller rigtig godt sammen og giver en dejlig, dejlig spiseoplevelse.

Salatens base er kogte belugalinser, og så er der tilføjet lynsyltede rødløg og gulerødder (som jeg er helt vild med for tiden!), cremet feta, friskhakket persille og små syrligtsøde smagseksplosioner i form af granatæblekerner. Det smager virkelig, virkelig dejligt og (bilder jeg mig ind – ret mig, hvis jeg tager fejl) en smule mellemøstligt.

Jeg spiste salaten som en let vegetarisk frokost, men den kan også sagtens akkompagneres af et stykke fisk, kød eller fjerkræ. Laks, kylling eller krydrede frikadeller (enten lavet på oksekød eller lam) kunne jeg særligt forestille mig, ville være godt til, hvis man ikke er til det helt vegetariske.

Men giv salaten et forsøg! Linserne er fyldt med proteiner, så den er ganske mættende og udgør fint et måltid alene.

img_0412

Opskrift på mellemøstlig linsesalat med lynsyltede gulerødder, 2 personer:
1 dl. belugalinser + 2 dl. vand
3 store gulerødder
1 rødløg
1 dl. eddike
2 spsk. sukker
ca. 10 hele peberkorn
granatæblekerner
fetaost
frisk persille
1 tsk. olivenolie
1 tsk. citronsaft
salt & peber
babyspinat, rucola eller anden grøn salat til servering

  1. Skyl linserne i en sigte og kog dem herefter i de 2 dl. vand i 20-25 minutter.
  2. Hæld det sidste vand fra linserne, og lad dem køle af.
  3. Skræl gulerødder og skær dem i skrå skiver.
  4. Skær rødløg i halvmåner. Put dem i en skål.
  5. Bland eddike, sukker og peberkorn i en gryde og kog det op.
  6. Tilsæt gulerødderne og lad dem koge med i lagen i 1-2 minutter.
  7. Hæld den varme lage med gulerødderne op i skålen med rødløg, og lad det trække på køl, til det er kølet af.
  8. Bland de afkølede, lynsyltede gulerødder og rødløg i de afkølede linser, sammen med en god håndfuld granatæblekerner, feta og friskhakket persille.
  9. Smag til med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
  10. Server med grøn salat og evt. kød/fisk/fjerkræ.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RATION MadBar