Inspiration til Hjemmetræning

Mini Chocolate Cheesecakes

Jeg elsker cheesecake. Og jeg elsker chokolade. Så en forening af de to elsker jeg selvfølgelig også. De små cheesecakes her er så fine og lækre, og faktisk også ganske simple at lave. Jeg er helt vild med cremen, der er meget fyldig, med en kraftig chokoladesmag og en cremet konsistens. SÅ godt.

Det er ret hyggeligt at kunne servere små kager synes jeg, men hvis du hellere vil lave én stor cheesecake, kan du også bare gøre det. I så fald tror jeg, at du skal lave dobbelt portion dej, og tre-fire gange fyld.

Måske dette skal være weekendkagen hjemme hos jer? Jeg kommer helt sikkert til at spise masser af god kage i Hamborg, og jeg vil opfordre jer til at gøre det samme.

Opskrift på ca. 12 mini chokoladecheesecakes:
chokolademørdej:
50 g. hvedemel
25 g. sukker
5 g. kakao
et lillebitte nip salt
25 g. smør
1/2 æg
chokoladecheesecake:
50 g. neutral flødeost
30 g. cremefraiche eller skyr
20 g. flormelis
80 g. chokolade (jeg brugte mørk 65%)
pynt: frysetørrede bær

  1. Bland hvedemel, sukker, kakao, salt og smør i en skål.
  2. Ælt smørret ind i melet med fingerspidserne, til det er fordelt i mindre klumper.
  3. Tilsæt ægget, og saml dejen til en klump.
  4. Læg dejen på køl i en times tid.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik små cirkler ud.
  6. Smør en nonstick-minimuffinform med en smule fedtstof (hvis den ikke er nonstick, så put papirsforme i) og læg dine dejcirkler heri. 
  7. Pres dem godt ned i bunden og op ad siderne, og prik dem i både bund og på siderne med en gaffel.
  8. Bag dem ved 180 grader i 10-15 min. til de er faste.
  9. Lad dem køle helt af, og tag dem op af formen.
  10. Når de er kølet af, laves cheesecakefyldet: Rør flødeosten cremet.
  11. Tilføj cremefraiche/skyr og flormelis, og rør til en helt ensartet masse.
  12. Hak chokoladen og smelt den enten i mikrobølgeovnen eller over vandbad.
  13. Rør en skefuld af flødeostcremen i den smeltetede chokolade, og rør det ensartet. 
  14. Hæld så chokoladeblandingen i resten af flødeostcremen, og rør det til det er en homogen masse.
  15. Fordel 1-2 tsk. fyld i hver bund, og glat overfladen ud (jeg “swirlede” den lidt rundt)
  16. Lad dem sætte sig på køl. Da de er så små, tager det nok ikke mere end en times tid, men de tager ikke skade af at stå længere.
  17. Riv frysetørret bær over kagerne gennem en sigte umiddelbart inden servering.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til Hjemmetræning