DIY Bodyscrubs

Mini Juleflødeboller

IMG_4171 IMG_4172

Små, bitte flødeboller. Med sprøde chokoladeskaller, marcipanbunde, og luftigt skum. Ville ønske, jeg kunne række smagsprøver gennem skærmen, og forkæle jer alle med sådan en lille lækkerbidsken. Så I selv kunne smage, hvor dejligt de smager.

Jeg har støbt dem i forme til fylde chokolader. For at spare mig med besværet for at overtrække dem, og for at få dem helt fine og ensartede. Synes, at det lykkedes ret godt. Tror faktisk ikke, at jeg har lavet så pæne chokolader før.

Fyldet har jeg smagt til med en smule kanel. Jeg var en smule skeptisk, da jeg hørte om kanelflødeboller første gang, men efter en smagsprøve i Magasin, var jeg hurtigt overbevist. Det smager sindssygt lækkert! Og lige tilpas meget af jul, til at dette kan kaldes for juleflødeboller. Særligt med marcipanbunden, der er prikken over i’et.

Jeg er vild med dem! Og planlægger at lave mange, mange flere miniflødeboller støbt i chokoladeforme!

Opskriften er lavet ud fra de opskrifter, jeg tidligere har delt på flødeboller, der oprindeligt var inspireret af chokolade-Maja.

Opskrift på mini juleflødeboller, ca. 15 stk.:
100 g. mørk chokolade, god kvalitet
ca. 50 g. marcipan
skum:
24 g. vand
60 g. sukker
32 g. glukosesirup
40 g. pasteurisede æggehvider (1 bæger)
1 (lille) spsk. sukker
ca. 1/4 tsk. kanel

  1. Temperer den mørke chokolade (der findes guides rundt omkring og forskellige fremgangsmetoder), og fyld den i en form til fyldte chokolader. Sørg for at chokoladen er fordelt op ad alle sider i et jævnt lag. Bank formen et par gange i bordet, for at fjerne luftbobler.
  2. Vend formen på hovedet, og placer den på en rist med bagepapir nedenunder, så overskydende chokolade kan løbe fra. Skrab formen fri for chokolade, og lad chokoladen størkne i køleskabet.
  3. Put vand, sukker og glukosesirup i en lille gryde, og kog det op til 117 grader.
  4. Pisk æggehviden luftig og skummende med den ene spsk. sukker.
  5. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle, mens der stadig piskes med en elpisker. Det er lettest, med en hjælpende hånd.
  6. Pisk til skummet er kølet ned til stuetemperatur, og det er helt stift, sejt og blankt.
  7. Smag til med kanel.
  8. Put skummet i en sprøjtepose, og sprøjt det i de hærdede chokoladeskaller, ca. 3/4 dele af vejen op.
  9. Rul marcipan ud, og skær/udstik små stykker, der passer som bunde i din chokoladeform.
  10. Bag dem ca. 5 min. ved 180 grader, til de er let gyldne.
  11. Lad dem køle helt af.
  12. Læg en bund på hver flødebolle, og tryk den ned, så den er plan.
  13. Fordel chokolade over, bank formen i bordet så alle småhuller bliver fyldt med chokolade, og skrab formen fri for overskydende chokolade.
  14. Sæt flødebollerne på køl, til de har sat sig helt, og befri dem så forsigtigt fra formen.
  15. Opbevar dem i en lukket beholder.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Bodyscrubs