2015: Juni

Når tingene alligevel flasker sig…

12292683_1135339519824603_1632368804_n

pæneste morgenlys på VG

Jeg tror slet ikke, jeg har fået givet jer en update på gymnasiefronten. Og det til trods for, at jeg efterhånden har gået på gymnasiet næsten et halvt år, og netop har skulle træffe en stor beslutning, samt aflevere mit første eksamens projekt.

Gymnasiet er travlt, men ikke så travlt som frygtet. Måske det er fordi, at vi kun er i gang med 1.G og grundforløbet, måske det er fordi, at mit hoved er rimelig godt skruet på, og lektiebyrden derfor ikke virker overvældende, måske det er fordi jeg (for det meste) godt kan lide at gå i skole, lære nyt, skrive, læse og fordybe mig. Under alle omstændigheder har det været en rar skole-mæssig oplevelse og erfaring at få. At jeg kan følge med i undervisningen uden problemer, og ikke skal kæmpe med det faglige.

Til gengæld har der været andre ting, der har stresset mig. Primært valget af studieretning. Efter jul skal vi nemlig starte op på vores endelige linjer, og dette valg var dermed afgørende for mine næste 2,5 år som gymnasieelev.

Der var én linje, jeg kunne se mig selv på. Mat A, Samf A og Bio B. Helt perfekt og meget mig. Med de fag og muligheder, jeg ønsker. Det var også den linje, jeg var på i forvejen, men det sikrede mig ikke en plads. Der var nemlig også risiko for, at klassen slet ikke blev oprettet. De forrige år havde der ikke været nok til oprettelse af denne linje, så vi, der gerne ville have den, var ret nervøse. Så vidt vi kunne tælle os frem til, var vi kun en halv klasse, og ville skolen mon prioritere penge på at oprette en papegøjeklasse?

Denne usikkerhed betød at der var en reel chance, for at vi kunne ende på vores 2. valg. Og for mit vedkommende, var det slet ikke noget, jeg ønskede. Der var nemlig ingen af de andre linjer, jeg kunne se mig selv på. Andet valget stod mellem mat/fys og samf/engelsk, og ingen af dem synes jeg var i nærheden af optimale valg.

Så det var et ret hårdt og uoverskueligt valg at skulle træffe. Jeg endte på mat/fys som anden prioritet, og så krydsede jeg fingre, arme og ben, for at min linje blev oprettet.

Det blev den. Og det hele endte godt. Jeg får lov til at blive i min klasse. Med de allersødeste piger, som jeg har det rigtig godt med, og med alle de andre i 1.c, som jeg faktisk er blevet ret glad for. Der bliver en smule omrokering, men i grove træk forbliver klassen som den er.

Så det hele flaskede sig, og jeg er så glad.

Jeg har netop også afleveret mit første “store” eksamensprojekt som afslutning på NV, på mandag er der mundtlig eksamen, og på tirsdag får jeg juleferie. Det trænger jeg til!

Nu vil jeg smutte afsted til en kort skoledag. Hav en dejlig dag<3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2015: Juni