Sommersalat med Jordbær, Abrikoser, Mandler, Basilikum & Hyldeblomstdressing

Natuzone // Naturligt & Vegansk

IMG_7561

For en uges tid siden, modtog jeg nogle produkter fra Natuzone. I så måske, at jeg havde drysset kakaofibrene på min vaffel, den anden morgen? Choko-smoothie-bowlen med regnbuetoppings, som jeg delte på både facebooksiden og Instagram (MarieJosiasen) var også lavet med kakaofibrene. Det er nogle af de ting, jeg har fået lavet med Natuzones produkter, og opskrifterne skal I nok få. Jeg har også en opskrift på nogle spinatvafler med ærteprotein, der også kan laves om til den lækreste vaffeltoast  – den glæder jeg mig til at dele med jer!

I det hele taget har jeg været rigtig tilfreds med Natuzones produkter, der bestemt har levet op til mine forventninger og været lette at anvende. Produkterne er 100% plantebasserede og dermed veganske. De er glutenfri og laktosefri, og også helt fri for tilsætningsstoffer. Det er dermed kosttilskud, der er så naturlige som muligt.

Ærteproteinet og sojaproteinet kan bruges til at booste proteinindholdet i en vegansk kost – uden at fylde kroppen med tilsætningsstoffer.
Sojaproteinet har hele 90 g. protein pr. 100 g. – og det er ren planteprotein! Det er altså ikke sandt, at man kun får proteiner fra animalske produkter. Der er masser af protein i planter, som fx. bælgfrugter. Sojaprotein er smagsneutralt, og derfor oplagt at blande i drikke og smoothies. Det har jeg ikke fået prøvet så meget endnu, men jeg skal nok vende tilbage, hvis jeg får eksperimenteret med det.
Ærteproteinet har en lidt mere “plantet” smag, og anvendes derfor bedst i bagværk eller varme retter. Det er dette, jeg har bagt vafler af, og det fungerede virkelig godt! Med 80 g. protein pr. 100 g. er det også spækket med proteiner og altså et virkelig godt supplement til en plantebasseret kost.

Kakaofibrene er ikke et proteinpulver, men derimod helt naturlige kostfibre. Det har utallige anvendelsesmuligheder og kan bruges der, hvor man ville bruge almindeligt kakao. Det er bare fyldt med naturlige kostfibre (hele 65%!) og andre næringsstoffer, og helt uden tilsætningsstoffer og sødemidler. Smagen er ret kraftig og intens, og jeg kan derfor ikke drikke det, som du drikker et glas Nesquick. Men til at drysse på grød/vafler og anvende i bagværk er det virkelig lækkert, da det giver en naturlig og ren smag af kakao, uden alt muligt gøgl.

Jeg glæder mig til at dele opskrifter med jer, og hvis I er blevet fristet af produkterne, handler det om at slå til nu! Der er nemlig tilbud på både kakaofibre og ærteprotein!

Jeg er i hvert fald stor tilhænger af Natuzones koncept, der er godt for både os og miljøet. Det, synes jeg, også er vigtigt at tænke på. Jeg flirter en gang i mellem med tanken om en plantebasseret/vegansk/vegetarisk livsstil, og her er miljøhensynet klart et argument, der taler for. Jeg ser det ikke som enten/eller, for lige nu ville jeg føle mig alt for begrænset, hvis jeg skulle udelukke ting som mælkeprodukter, ost og æg fra min kost, men jeg synes det er fint, at være bevidst om dét man spiser – både i forhold til egen krop og vores planet.

Produkterne er sponsoreret, men ord og holdninger er helt mine egne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med Jordbær, Abrikoser, Mandler, Basilikum & Hyldeblomstdressing