Løbefeber

Nem Curry med Sweetpotatoe, Kylling & Linser

IMG_9367

Så kom efteråret. Fra den ene dag til den anden er vi gået fra det mest fantastiske lune sensommervejr til gråt efterårsvejr, knap så meget sol og noget lavere temperature.

Selvom jeg er kæmpe sommerfan (fordi jeg hader at fryse), så er der nu også noget hyggeligt ved efteråret. Det indbyder i hvert fald til nogle rare ting: Filmaftener og eftermiddage på sofaen, lune plaider og tæpper, vamsede sweaters og varme sokker, the og kaffe i stride strømme, ild i brændeovnen og tændte stearinlys, lag-på-lag beklædning, efterårsfrugt og sidst, men ikke mindst, krydrede gryderetter. Når man ikke kan få varme udefra, må man få det indefra.

Den her curry er lige præcis sådan en efterårsret, der varmer og luner indefra. Den er fyldt med gode sager, og dermed både nærende, mættende og velsmagende. Perfekt efterårsmad. Det er også forholdsvis simpelt at lave, da det skal blot blandes og så simre og passe sig selv, indtil servering. Så lad jer endelig ikke skræmme af den lange ingrediensliste. Det er virkelig ikke svært!

Resterne kan snildt gemmes og så lunes dagen efter til frokost eller aftensmad. Lav bare en stor portion, for så har I mad til travle dage.

Og så lige en sidste ting: Hvis I vil lave retten vegansk, er det selvfølgelig blot at udelade kyllingen. Det kan man sagtens, da der er rigeligt med smag og fylde i retten, også uden kyllingen. Hvis man har lyst, kan der tilføjes en dåse kikærter i stedet, men det er ikke nødvendigt.

Opskrift til 5-6 personer (det er en stor portion, så der er nok rester)
2 kyllingebryster
1 tsk. karry
1 tsk. paprika
1 stort løg
2 porre
1 frisk chili
3 fed hvidløg
en klump ingefær
2 sweetpotatoes
2 tsk. rød curry paste
1,5 dl. røde linser
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
0,5 dåse vand
1 grøntsagsboulionterning
1-2 peberfrugter
2-3 forårsløg
salt og peber
(evt. et nip sukker)
frisk limesaft
server med neutral yoghurt og friske krydderurter til toppen (og måske kogte ris eller naanbrød)

  1. Skær kylingebrysterne i mindre stykker.
  2. Varm en gryde op med lidt fedtstof og steg kyllingestykkerne i paprika og karry. Tag dem op af gryden, når de er brunet – de behøver ikke være gennemstegte.
  3. Hak løg og skær porre i skiver. Hak hvidløg, chili og ingefær fint.
  4. Skræl sweetpotatoes og skær dem i grove stykker.
  5. Varm lidt mere fedtstof op i gryden, og svits løg, porre, hvidløg, chili og ingefær i et par minutter, til løgene bliver klare og porrerne bløde.
  6. Tilføj sweetpotatoes og curry paste, og lad dem stege et par minutter ved høj varme til de lige har fået en smule farve.
  7. Tilsæt så linserne og kyllingestykkerne.
  8. Hæld hakkede tomater, kokosmælk og vand i gryden og tilsæt boulionterningen.
  9. Bring det stille og roligt i kog, og lad det simre 45-60 minutter.
  10. Skær imens forårsløg i skiver og peberfrugt i tern, og tilføj dem, når der er ca. 10 minutter tilbage af simretiden.
  11. Smag til med salt, peber og limesaft (og evt. et nip sukker for at runde smagen af)
  12. Server rygende varm med kølende, neutral yoghurt og et drys friske krydderurter. Kogte ris eller måske nogle naanbrød er også super tilbehør.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbefeber