Morgenmad i Sengen & Rygproblemer

Nutella Stjerne

Når jeg er hjemme, elsker jeg at bage. Ingen hjemmedag, uden hjemmebag! Det kunne nærmest været mit motto. Den her nutellastjerne havde jeg set florere rundt omkring på diverse blogs og sociale medier, og besluttede mig for selv at give mig i kast med den her i dag, nu hvor jeg har været hjemme. Hvis I følger med på instagram, har I nok allerede set den.

Den ser noget så imponerende ud, og jeg lover jer – den smager også himmelsk! Jeg lavede en liiiiidt større portion, end jeg angiver herunder, så jeg fik, foruden den store stjerne på billederne, en lille stjerne ud af det, som vi har prøvesmagt. Den store på billederne er nemlig blevet lagt i fryseren (det kan den nemlig sagtens, fryses altså), hvor den ligger og venter på at vi i næste weekend tager til Hamborg. Jeg glæder mig allerede til at tø den op, lune den i ovnen og så nyde den med hele min herlige familie. Tror nok den skal falde i god jord.

Opskriften her rækker til en stor stjerne, som jeg snildt tror kan mætte 10-12 mennesker. Det ser måske svært ud, men hvis du følger nogle af de guides, der er at finde rundtomkring på nettet (både i billede og videoform) er det slet ikke så vanskeligt endda.

Hvis du ikke er så meget til nutella (har hørt at sådanne mennesker findes – gisp!), så kan du også fylde den med noget andet. Forslag kunne være kanelsneglefyld, smeltet chokolade eller marmelade. Næste gang tror jeg også, jeg vil drysse den med lidt hasselnøddeflager. Rasmus foreslog også at man kunne lave en grovere dej, og smøre den med tomatsauce, pesto eller hvidløgssmør, og på den måde få et madbrød ud af den. Det har han skam ret i, det lyder ganske lækkert!

Nå, men nu må I også hellere få den opskrift, synes I ikke? Den er lige her:

Opskrift på 1 stor nutella stjerne (ca. 28 cm i diameter):
50 g gær
2 dl mælk
75 g smør
75 g sukker (jeg brugte hjemmelavet vaniljesukker)
2 æggeblommer (gem evt. hviderne til pensling)
1/2 tsk salt
ca. 500 g hvedemel
ca. 1/2 glas nutella (200 g)
evt. hasselnøddeflager

  1. Lun mælk og smør til det er lillefingervarmt.
  2. Hæld det i en skål, og opløs gæren her.
  3. Tilsæt sukker, æggeblommer og salt og rør til det er fordelt.
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt grundigt til en smidig dej, der ikke er alt for klistret, men heller ikke for tør.
  5. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. en time
  6. Del dejen i fire lige store dele, og rul dem ud til 4 lige store cirkler, med en diameter på 28-30 cm.
  7. Læg den ene på et stykke bagepapir og smør den med nutella. Lad der være ca. 1 cm rundt i kanten, hvor der ikke er nutella på. Læg en dejcirkel mere på, og smør den med nutella. Endnu et lag og nutella, og afslut så med det sidste stykke dej.
  8. Tryk den godt sammen i sidderne, så alle lagene sidder godt sammen.
  9. Så skal stjernen snoes, og til det fulgte jeg denne guide. Der findes mange rundtomkring på nettet!
  10. Pensl den færdiglavede stjerne med æggehviderne eller lidt mælk, og drys evt. med hasselnøddeflager.
  11. Bag den ved 190 grader i ca. 25 min. til den er gylden og gennembagt.
  12. Lad den køle af på en bagerist, men server den gerne lun.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmad i Sengen & Rygproblemer