Om at tage i byen uden at drikke

Nytårsdessert // Chokoladekage med Bærmousse

fullsizeoutput_7324

Selvom jeg var virkelig syg nytårsaften, og derfor slet ikke fik noget nytårsdessert, så skal I ikke snydes for opskriften på den dessert, vi havde lavet til årets sidste aften.

Ligesom sidste nytår skulle vi nemlig være sammen med Emma og hendes familie, og præcis som sidste år, skulle vi også stå for desserten. Sidste år blev det til en nødde-karamelkage, og hvis I ikke har set den opskrift allerede, så skal I skynde jer ind og tjekke den ud her!

fullsizeoutput_7325

I år blev det til denne lækre anretning med en tung, intens chokoladebund toppet med en let, luftig og let syrlig bærmousse. Virkelig smage og konsistenser, der komplimenterede hinanden på bedste vis. Gæsterne havde i hvert fald været begejstrede, og jeg var også meget begejstret for de rester, jeg smagte på, da jeg var blevet frisk igen.

fullsizeoutput_7326

Opskrift på chokoladekage med bærmousse, ca. 10 personer:
Chokoladekage:

250 g. mørk, god chokolade
250 g. smør
250 g. sukker
5 æg
2,5 spsk. mel
et nip salt

  1. Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme til en ensartet masse.
  2. Opløs sukkeret i smør/chokoladeblandingen og lad det svale lidt.
  3. Rør æggene ud i chokolademassen et ad gangen.
  4. Rør mel og et nip salt i.
  5. Hæld dejen i en form, og bag den ved 180 grader i 20-25 minutter. Den må gerne føles lidt ubagt, når den kommer ud af ovnen, og fortvivl ikke, hvis den er puffet op – den skal nok falde sammen.
  6. Lad kagen køle HELT af – sæt den gerne på køl eller frys.

Bærmousse:
3 blade husblas
250 g frosne blåbær og hindbær
2 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. citronsaft
1,5 dl græsk yoghurt
2 dl piskefløde

  1. Læg husblassen i koldt vand.
  2. Put frosne blåbær og hindbær, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en gryde, og kog det op til bærene brister.
  3. Blend bærkompotten med en stavblender og smag den evt. til med citronsaft og/eller flormelis. Hvis du vil have moussen helt fri for bærklumper, kan kompotten passeres gennem en sigte.
  4. Opløs den udblødte husblas i den varme bærkompot.
  5. Lad kompotten køle til stuetemperatur.
  6. Rør kompotten sammen med yoghurt.
  7. Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i bærmassen.
  8. Lad moussen sætte sig et par timer på køl.

Samling af desserten:
chokoladepynt
frysetørret hindbær
skovsyre
friske bær
evt. lidt guldstøv

  1. Stik cirkler ud af den kolde kage.
  2. Put moussen i en sprøjtepose, og sprøjt en “dut” ud på hver kage.
  3. Pynt med chokoladepynt, skovsyre og frysetørret hindbær, samt ekstra mousse-klatter og friske bær. Drys evt. med lidt guldstøv
  4. Server! Spis! Bliv glad!

fullsizeoutput_7328

   

4 kommentarer

  • Pernille

    Er det en pose af hver bær

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Denne dessert vil jeg gerne lave, ser meget lækker ud. Hvor stor er formen du bager chokolade bunden i? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at tage i byen uden at drikke