Fyldte Ckokolader med Trøffelfyld

Oldemors Smertestillende Kage

IMG_5338 IMG_5337Ved I hvad jeg helt har glemt de sidste par uger? Fredagskagen! Den ellers så fine tradition, vi havde fået startet op, hvor der hver fredag kom en kageopskrift på bloggen. En simpel, god kage til at starte weekenden på. Der var gået totalt juleri i den, men nu må jeg hellere se at få gang i traditionen igen. Også selvom det er januar, og mange nok har ønske om at leve lidt sundere her i januar. Jeg undskylder for at lokke jer i fordærv… Men jeg er ikke tilhænger af et kage-frit liv, men mener derimod at der skal være plads til lidt af hvert.

Kagen her er faktisk en gammel kladde, helt tilbage til april 2014, som jeg aldrig har fået lagt på bloggen. Derfor også de knap så gode billeder (må bage den en dag, og tage nye billeder). Men det er bestemt en fejl, at den aldrig er kommet på bloggen! Den er nemlig både god og nem, og en klassiker herhjemme.

Det er min oldemors opskrift, og navnet “smertestillende kage” er nok en smule misvisende. Der er hverken panodil eller pinex i! Det er en luftig bund med med smag af vanilje og kaffe, og så en kakao/kokos/kaffeglasur. Lidt i stil med “den du ved nok”.

Øgenavnet (eller kælenavnet?) “smertestillende kage” stammer helt tilbage fra da min moster var barn. Jeg har fået fortalt at hun og hendes kusine legede “gamle damer”, da de var på besøg hos min oldemor. Og sådan nogle gamle damer har åbenbart meget ondt, for da kagen blev sat på bordet, blev der udbrudt; “Nu skal det blive godt med noget smertestillende kage.” Og så har det navn ligesom bare hængt fast lige siden, og kagen er blevet bagt mange, mange gange! Først af min oldemor, siden min mormor, så fik jeg opskriften, og nu giver jeg den videre til jer, så I også kan lindre jeres fredags-smerter med kage.

Opskrift på “smertestillende kage”, 1 stor(!) bradepande!
5 æg
4,5 dl. sukker
6,75 dl. hvedemel
2,25 tsk. vaniljesukker
6 tsk. bagepulver
2,25 dl. stærk, kold kaffe
300 g. smeltet margarine, afkølet (evt. mindre, det kan sagtens lade sig gøre)
Glasur:
300 g. sukker
200 g. margarine
12 spsk. kold kaffe
3 spsk. kakao
200 g. kokosmel
4 spsk. vaniljesukker

  1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmixer.
  2. Bland alle de tørre ingredienser, og tilsæt den skiftevis med kaffen ad et par omgange.
  3. Rør til sidst den smeltede margarine i.
  4. Bag kagen i en bradepande foret med bagepapir ved 170 grader i ca. 30-40 min. til den er let gylden og gennembagt (test den fx. med en strikkepind)
  5. Lad kagen køle af.
  6. Lav glasuren ved at smelte alle ingredienserne sammen i en gryde ved lav varme.
  7. Fordel glasuren over den afkølede kage, og lad den sætte sig helt, inden den serveres. Helst på dagen, hvor den er bagt, eller senest dagen efter.

TIP: Det her er en STOR portion, men jeg kan anbefale at bage hele portionen. Det, der ikke bliver spist, kan nemlig laves til de lækreste romkugler.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte Ckokolader med Trøffelfyld