Hvisk Ringe

Overnight Oats // Køleskabsgrød med Æble

fullsizeoutput_7089

Jeg er vild med havregrød og spiser det gerne hver eneste morgen. Fordi det smager dejligt, mætter godt og giver mig en god start på dagen. Jeg varierer topping alt efter årstid, lyst og hvad vi har i køkkenet, og på den måde bliver det på ingen måde ensformigt eller kedeligt. Tværtimod glæder jeg mig til min morgengrød allerede om aftenen!

Men her den anden dag fik jeg alligevel lyst til at prøve noget andet. Det var weekend, og jeg havde planlagt at skulle op og træne lørdag morgen, så fredag aften gjorde jeg en portion overnight oats (eller køleskabsgrød, som det hedder på dansk) klar, som jeg kunne spise efter træning. På den måde kunne jeg nemlig nemt og hurtigt få et solidt og nærende morgenmåltid efter træning, inden arbejde. Fandme smart – og sååååå godt altså!

fullsizeoutput_708a

Grøden lavede jeg på müsli og mandelmælk, for det giver en mild og sød grød. Ved servering blandende jeg den op med revet æble for smag og lidt drænet yoghurt for at gøre den cremet, og så toppede jeg med mere æble, mandler og honning. Med en god kop kaffe var det intet mindre end det perfekte morgenmåltid.

Opskrift på overnight oats / køleskabsgrød med æble, 1 person:
1 dl müsli (jeg brugte denne) eller havregryn
1 tsk. chiafrø
et lille nip salt
ca. 1 dl. mandelmælk (eller anden mælk/væske)
Ved servering:
1/4 revet æble
en stor skefuld drænet yoghurt (eller skyr, græsk yoghurt, sojayoghurt eller lignende)
Til topping:
1/4 æble i tern
akaciehonning
en lille håndfuld mandler

  1. Aftenen før servering: Bland müsli, chiafrø og salt i en skål, bøtte eller syltetøjsglas.
  2. Hæld mandelmælk over, til det lige dækker grynene.
  3. Dæk beholderen til og sæt den på køl natten over.
  4. Ved servering: Rør grøden igennem og rør revet æble og yoghurt i. Juster evt. konsistensen med mere mandelmælk/yoghurt
  5. Top med akaciehonning, æbletern og hakkede mandler – og nyd!
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvisk Ringe