År 2017 // Oktober

På årets sidste dag….

IMG_4469

Sidste dag i 2017. Det er mærkeligt. Er det virkelig allerede ovre? Er det allerede 2018? Jeg synes, at et år passerer så ufatteligt hurtigt. Og så på den anden side, så har 2017 budt på mange oplevelser. En tur til Rømø, en ny fætter, 19-års fødselsdag, studietur til Lissabon, konfirmation for Rasmus, Århus-tur med min mor, 2.g. eksaminer og årsprøversommerferie i Spanien, Århus-tur med Alberte i sommerferien, start i 3.g., København-tur med Alberte, en afleveret SRP (og dermed ét skridt tættere på studenterhuen). Det er jo egentlig helt vildt meget!

2017 har på mange måder været et godt år. Et år, hvor jeg har fået udfordret mig selv og rykket nogle grænser. Jeg har haft det bedre i 2017, end jeg havde i 2016, og især i den sidste halvdel af året har jeg haft det godt. Det er ret fantastisk at kunne skrive, at jeg har det godt, efter at have kæmpet med angst i starten af min gymnasietid. Jeg er, i grove træk, fri fra fysiske angstsymptomer, men kan stadig godt side fast i angsttankerne. At være fri fra de fysiske gener har virkelig gjort en forskel. Det har givet mig SÅ meget mere overskud og mulighed for at arbejde med mit mindset omkring de angstprægede tanker. Mit håb for 2018 er at jeg fortsat vil udvikle mig mod en gladere, friere og lettere Marie. På den måde vil 2018 også blive et bedre år, hvor jeg kan få indfriet og efterlevet nogle af mine håb, drømme og ønsker. Det håber jeg virkelig, vil lade sig gøre.

2018 bliver nemlig året, hvor jeg afslutter gymnasiet. Hvor jeg vinker farvel til skole og undervisning for denne gang, og for første gang står helt på egne ben – udenfor skolesystem og uden en fastlagt plan. Det bliver for vildt – både fantastisk og skræmmende. Hvad året kommer til at bringe, efter sommerferien, må tiden vise, men jeg spår allerede at studentertiden bliver et af årets helt store højdepunkter. Jeg glæder mig allerede!

For I aften har jeg ikke så store forventninger. Som jeg tidligere har nævnt, har jeg et ambivalent forhold til nytårsaften. Jeg synes ofte, det bliver kørt op til at være “årets fest”, men det er det sjældent. At der så også har været lidt bøvl med mine nytårsplaner gør det ikke lettere. Det har været svært at glæde sig til denne årets sidste dag. Et lidt fesent antiklimaks på et ellers godt og begivenhedsrigt år. Men altså, det kan kun blive bedre end sidste år, hvor jeg lå syg med influenza.

Nu tror jeg, at jeg vil slutte indlægget her, og bare ønske jer en rigtig, rigtig dejlig nytårsaften og et godt nyt år. Jeg håber, at jeres 2017 har levet op til forventningerne, og at 2018 (også) bliver jeres år!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

År 2017 // Oktober