5 Skøre om Mig #14

Pasta i Cremet Sweetpotatoe Sauce

IMG_8734

Det her var en ret lækker og comfort-agtig frokost, som jeg spiste på en weekenddag. For nogle gange er det bare en skål lun pasta, der er det eneste rigtige. Pastaretten her er vegansk (hvis du vælger en vegansk pasta), og så har jeg brugt bønnepasta, for at høje proteinindholdet og dermed mæthedsfølelsen og næringsværdien. Det er helt op til dig, hvilken pasta, du vil anvende, men det kan bestemt anbefales at kigge lidt efter pasta lavet på bønner. Hvis man ikke lever vegansk, kan der også tilføjes lidt kylling (enten til selve retten eller ved siden af).

Jeg lavede en cremet sauce af sweetpotatoe, smagt til med hvidløg og tahin, vendte den i pastaen, og serverede det med rucola, sorte sesamfrø og (lidt blege) granatæblekerner. Det var SÅ godt og nøjagtig, hvad jeg havde brug for. Det tilfredsstiller både cravings for comfort-food, men giver rent faktisk også kroppen noget ordentligt at arbejde med. Win-win! Pastaen skal serveres rygende varm, for der er den bedst.

Måske sådan en portion skal på menuen i aften, hvis du har planer om en rolig fredag med et tæppe på sofaen og en god serie?

IMG_8735

Opskrift på pasta i cremet sweetpotatoe sauce, 1 person:
(bønne)pasta, alt efter hvor sulten du er
1 tsk. olivenolie
1 fed hvidløg
ca. 50 g. sweetpotatoe
1/2 dl. vand
1 tsk. tahin
salt og peber
Til servering: Rucola, granatæblekerner, sesamfrø

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Gem 1 dl. af kogevandet, når du hælder vandet fra.
  2. Hak hvidløget fint og skær sweetpotatoen i tern.
  3. Varm olien op, og svits hvidløg og sweetpotatoe et minuts tid.
  4. Tilsæt vand og tahin, og lad det småsimre, til sweetpotatoen er helt mør.
  5. Blend/mos saucen til en jævn konsistens (tilsæt evt. mere væske) og smag til med salt og peber.
  6. Vend sauce og den kogte pasta sammen – tilsæt evt. lidt af det reserverede kogevand, hvis du gerne vil have saucen mere flydende.
  7. Server rygende varm i en skål med rucola, og toppet med granatæblekerner og sesamfrø.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 Skøre om Mig #14