Små Ting

Pasta i cremet, vegansk “ostesauce”

img_6505

Nogle gange trænger man (læs: jeg) bare til comfort-food. Sådan noget mad, der helst skal spises på sofaen, under et tæppe, med en god serie kørende. Det er lige netop, hvad denne pastaret er. Pasta i en cremet, “ostet” sauce – det bliver vist ikke mere comfort-agtigt end det.

Men udover, at denne pastaret scorer max-point på comfort-food-skalaen, så er den ganske sund! Den gemmer nemlig på skjulte grøntsager, idet at den ostede sauce er lavet på græskar. Græskar giver en super cremet konsistens og sammen med gærflagerne, der tilføjer den “ostede” smag, får man en super lækker – og endda vegansk – “ostesauce”, der er perfekt sammen med pasta.

Det kan vel nærmest beskrives som en sundere, vegansk mac’n’cheese. Bare bedre. For personligt, synes jeg, at comfort-food bliver endnu mere comfort-agtigt, når man også får det godt i kroppen af at spise det. Og det gør man af at spise denne portion! Den smager syndigt, men bidrager faktisk med rigtig god næring. Pasta (helst en form for grøntsags- eller fuldkornspasta) og grøntsager er hovedelementerne i opskriften, og det er der jo bestemt ikke noget galt med!

Jeg er kæmpe fan! Herunder følger opskriften, og så vil jeg meget gerne høre, om I bliver lige så store fans som jeg!

Opskrift til 1 person:
Pasta, den mængde du kan spise (jeg brugte en kikærtepasta, men ellers kan almindelig fuldkornspasta også anbefales)
ca. 1/4 broccoli
grønkål til servering (kan udelades)
“Ostesauce”:
100 g. bagt/kogt/dampet græskar*
1 fed hvidløg
1/4 dl. sojafløde*
1/4 dl. vand*
2 spsk. gærflager (jeg brugte disse)
1 tsk. paprika
et nip chiliflager
salt og peber

*Græskaret kan dampes/bages/koges på forhånd og opbevares på køl. Jeg bager tit et helt græskar, skåret i mindre stykker, og har det så i køleskabet i en lukket beholder, klar til at bruge til forskellige itng.

**har du ikke sojafløde, kan du erstatte al væsken med plantemælk

  1. Lav først “ostesaucen” ved at blende det tilberedte græskar med hvidløg, væske, gærflager, paprika og chiliflager til en cremet konsistens.
  2. Skrab ned fra kanterne, så det hele bliver indkorporeret og smag til med salt og peber – og evt. ekstra paprika, chili eller gærflager.
  3. Skær brokkoli i mindre buketter.
  4. Kog pastaen efter instruktionen på pakken i letsaltet vand. Når der er 1-2 minutter tilbage af pastaens kogetid tilsættes broccoli
  5. Tag ca. 1 dl. af kogevandet fra, og dræn så pasta+broccoli.
  6. Put pasta+broccoli tilbage i gryden sammen med ostesaucen, og varm det igennem mens du rører, til ostesaucen også er varmet op og fordelt ud over al pastaen.
  7. Juster konsistensen på saucen med kogevandet fra pastaen. Tilsæt lidt ad gangen, til du har den ønskede konsistens.
  8. Server rygende varm – gerne på en bund af grønkål og med et nip chiliflager på toppen.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting