My Saturday

Pistacielagkage med Hvid Chokolade og Hindbær

Jeg havde jo fødselsdag for knap et par uger siden, og i holdt dermed familiefødselsdag i sidste weekend. Noget af det, der er lækkert ved at have fødselsdag er lagkager. Uhh, jeg elsker lagkager, og det er virkelig noget jeg forbinder med fødselsdage. Jeg er helt vild med klassikere som fx. rutebilslagkagen, der bare altid er et sikkert hit, men i år besluttede jeg at kaste mig ud i et lidt større projekt med hjemmelavede bunde og lækre smagskombinationer. Grundet antallet af gæster skulle der laves to lagkager. Det var jeg bestemt tilfreds med, for så slap jeg for at skulle træffe det svære valg om hvilken af to idéer, der skulle føres ud i livet. Den anden opskrift skal i selvfølgelig også nok få.
Her kommer den første lagkage opskrift. En let, smuk og høj lagkage, der med sine pistaciebunde, hvide chokoladecreme med citron, samt friske hindbær, smager helt fantastisk dejligt – og lidt af spirende forår og begyndende sommer. Og så ser den jo også fantastisk indbydende ud. Særligt når man skærer et stykke, og bundenes lysegrønne farve kommer til syne. Mhmm…
Nu kan I jo overveje at gå i køkkenet og lave sommerlagkage. Bare fordi det er regnvejr og søndag, og fordi der lige nu er lange udsigter til sommer og solskin. Også selvom vi idag officielt er overgået til sommertid.
Opskrift på pistacielagkage med hvid chokoladecreme med citron og friske hindbær til ca. 10 personer:
Pistaciebunde:
6 æg
225 g sukker
150 g pistacienødder
225 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukker
et nip salt
Hvid chokoladecreme med citron:
300 g hvid chokolade
1/2 liter piskefløde
1 øko citron, skallen herfra
1 vaniljestang, kornene herfra
Ekstra/pynt:
ca. 300 g friske hindbær
ca. 30 g pistacienødder
  1. Bunde: Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
  2. Blend pistacienødderne til helt fint mel, og bland dem med mel, bagepulver, vaniljesukker og salt.
  3. Vend de tørre ingredienser i æggesnapsen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform, der har bagepapir i bunden.
  5. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min. til den er gylden, fast og gennembagt. Test det ved at stikke en strikkepind ned i midten – den skal komme op uden dej på.
  6. Lad bunden køle et par minutter, befri den fra formen og lad den så afkøle helt(!) på en rist, inden den deles i tre med en savtakket kniv.
  7. Hvid chokoladecreme: Smelt den hvide chokolade over vandbad, og lad den køle lidt af.
  8. Riv skallen fra citronen og skrab kernerne ud fra vaniljestangen.
  9. Pisk piskefløden til flødeskum sammen med citronskal og vaniljekorn.
  10. Vend den smeltede, afkølede chokolade (den må endelig ikke være for varm) i fløden.
  11. Ekstra/pynt: Blend pistacienødderne til helt fint mel, og tag de 16 fineste hindbær fra til at pynte lagkagen.
  12. Samling af kagen: Fordel cirka en tredjedel af flødeskummet på en af bundene, og put så halvdelen af de resterende hindbær på.
  13. Læg så en bund mere på, cirka en tredjedel flødeskum og den anden halvdel hindbær. 
  14. Put den sidste bund ovenpå, smør et tyndt lag flødeskum på og dæk overfladen med de fintblendede pistacienødder.
  15. Put den resterende fløde i en sprøjtepose, og sprøjt 16 fine toppe rundt i kanten. Put et hindbær på hver af dem.
  16. Lad kagen stå køligt (gerne et par timer) indtil servering.
   

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My Saturday