Kartofler med Pesto, Rucola og Mandelsplitter

Pizzafest

pizzafest

I går var min familie og jeg inviteret op til Kamilla og hendes familie, som vi jo har et lidt særligt forhold til. I foråret 2000 flyttede vi ind i vores hus, og 2 måneder efter flyttede Kamilla og hendes familie ind ved siden af os. På den måde blev de lynhurtigt nogle af vores bedste venner, og jeg har ikke tal på, hvor mange timer jeg har brugt i selskab med Kamilla og hendes familie! Hun er stadig en af mine allerbedste veninder, selvom de flyttede fra vejen for nogle år siden, og vi de sidste år har gået på forskellige skoler. Så selvom vi ikke ses så tit, som da vi boede lige ved siden af hinanden (der fulgtes vi i skole hver dag), har vi stadig et ret nært forhold, da vi har været en del af hinandens liv så længe. Hendes familie er de sødeste mennesker og deres dør stod altid åben. Har så mange rare barndomsminder fra vores fælles tid her på vejen.

Nå, men i går var vi så inviteret hjem til dem, til pizzafest på terrassen. Vejret er jo fuldstændig fantastisk disse dage, og det skulle selvfølgelig udnyttes. Så der var tændt op i pizzaovnen og klargjort pizzafyld, da vi kom, og så var det bare at gå i krig. Rulle ud, fylde fyld på og bage i den glohede ovn til de var gyldne og sprøde. I sådan en stenovn tager det kun et par minutter, og så har man de lækreste pizzaer, der slår alle købe- og restaurantversioner. Pizzaerne blev skåret ud i slices, og så kunne alle smage lidt af de forskellige varianter, der løbende blev bagt, mens vi snakkede og hyggede i solen. Og jeg nød at være lidt ude fra det skrive-hi, jeg ellers er gået i, da jeg lige nu er i gang med den store skriftlige 1.g’s opgave, DHO’en

Så det er i den grad noget, jeg kan anbefale! (Pizzafesten, ikke at bure sig selv inde med skriftlige opgaver, selvom jeg nu heller ikke har noget imod det) At invitere venner, bekendte og familie hjem til pizzabagning og -spisning. Hvis man har en stenovn er det selvfølgelig oplagt, men en almindelig ovn eller en gasgrill med en pizzasten kan også gøre det. Lav en ordentlig portion dej og gør fyld klar, og lad så folk kreere deres egne pizzaer. Jeg lover, det bliver et hit!

Herunder er der lidt forslag til pizzaer, men det er oplagt bare at freestyle!

  • tomat, mozarella, parmaskinke og rucola (puttes på når pizzaen er bagt)
  • tomat, mozarella, peperoni, løg, chili og evt. frisk basilikum
  • tomat, mozarella og coctailpølser (måske mest en børnepizza)
  • tomat, mozarella, skinke og ananas (hawai)
  • tomat, mozarella og frisk basilikum (den helt klassiske margarita, der bare er så god, hvis man bruger gode råvarer)
  • creme fraiche, tynde kartoffelskiver, mozarella og evt. løg (drys salt og dryp hvidløgsolie på toppen, evt. også frisk basilikum, når den er færdigbagt) – det er min nye yndlings, som jeg blev præsenteret for i går!

…og når det er tid til dessert, kan det også klares i pizzaovnen! De tre her er favoritterne:

  • mascarpone med vindruer og pinjekerner, der har ligget og marineret i lidt hvidvin, vanilje og sukker
  • mascarpone, bananskiver, brun farin og revet mørk chokolade
  • nutella og skumfiduser (var der nogle der sagde lejrbål og s’mores?)
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartofler med Pesto, Rucola og Mandelsplitter