Sunde Chokoladetrøfler // Lækre Dadelkugler med 3 Ingredienser

Rasmus 14 År

IMG_8084

Min ældste lillebror fylder 14 år i dag. Det er simpelthen for vildt! Han vil jo altid være min lillebror, men lille – det er han bestemt ikke længere. Han er for længst vokset mig over hovedet, og det er nu ham, der bærer mig, så jeg ikke får våde sko, ham, der løfter tunge ting og ham, der tager ting ned fra de øverste hylder.

Mentalt er han også vokset – han er blevet en lille voksen. Han er enormt selvstændig og jeg bliver gang på gang imponeret over hans gå-på-mod, hans sociale kompetencer og lyst til bare at kaste sig ud i ting. Han er meget mere modig, end jeg nogensinde har været, og det er et personlighedstræk, som jeg beundrer ham meget for.

Han gør mig simpelthen så stolt, og jeg synes vores relation er så god og givende på flere planer. Jeg nyder at følge hans udvikling, og jeg er så glad for at få lov til at tage del i hans liv. Jeg vil selvfølgelig altid være “den store”, og dermed den, der naturligt tager ansvar, har de gode råd, beskyttertrangen og erfaringer, jeg kan give videre. Men Rasmus’ åbne og til tider mere positive tilgang til verden, kan også hjælpe mig i højere og højere grad, efterhånden som han bliver ældre. Han formår at trække mig op, når jeg er nede – og så hjælper jeg ham til gengæld, når der er behov for lidt planlægningshjælp. Jeg tænker ofte for meget over tingene, og han måske lidt for lidt, så der kan vi hjælpe og guide hinanden.

Selvfølgelig kan vi skændes, være uenige og blive irriterede på hinanden – sådan er det at være søskende – men generelt føler jeg at vi har et enormt godt forhold og et stærkt bånd, hvor vi formår at hjælpe og støtte hinanden, der hvor der er behov for det. Vi har en gensidig forståelse for hinandens styrker og svagheder, og det gør at vi supplerer hinanden rigtig godt. Muligheden for at støtte sig til hinanden bliver også større og større, efterhånden som vi nærmer os hinanden mere aldersmæssigt. Han er en kæmpe støtte og til tider mere stabil end jeg selv. Selvom det var hyggeligt at have en lille lillebror, så har vores forhold fået en helt anden dimension og værdi, som jeg er evigt taknemmelig for.

Så et stort tillykke skal lyde til Rasmus. Et stort tillykke og en kæmpe tak for at være en større støtte, end jeg egentlig tror, han selv er klar over. Jeg vil gøre mit for, at han får den bedste dag, for det fortjener han.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde Chokoladetrøfler // Lækre Dadelkugler med 3 Ingredienser