Outfit: 311215

Raw Brownies med Hasselnødder & Kakao Frosting

IMG_3880 IMG_3881

Jeg fatter ikke, hvordan noget, udelukkende lavet på sunde, nærende ingredienser, kan smage så syndigt lækkert, som denne raw brownie. Jeg så den hos Vanløse Blues på vej hjem i bussen en dag og MÅTTE simpelthen gå i køkkenet allerede samme dag, og trylle en lignende kage frem. Dadelkugler har jeg efterhånden lavet en del af, og dem er jeg ret vild med, men jeg har aldrig prøvet sådan at gå all in på dadelkonfekt. Så denne gang skulle det være.

Og oh my(!), hvor blev resultatet godt! Den lækreste, let chewy konsistens med knas fra hasselnødderne, og så en kraftig, rund smag af hasselnødder og kakao – lidt som nutella. Man kunne sagtens bare lave bunden, og rulle den til kugler, men frostingen er virkelig prikken over ‘iet. Så cremet og blød, med masser af smag. Skær dem i små bidder, for det er en tung og intens sag.

Lov mig, at I prøver dem! Også selvom I ikke plejer at være vilde med “sunde” kager og dadelkonfekt. Dé her, vil få jer omvendt, det garanterer jeg!

Og så er det jo oplagt som et sundere alternativ til de søde sager her i januar, hvor mange nok har lavet løfter til sig selv om en sundere livsstil.

Opskriften, der er ændret en smule fra originalen, finder i herunder, og så må I have en dejlig lørdag! Jeg begiver mig mod Lolland, for at besøge og fejre Cecilie.

Raw brownies med hasselnødder, 15 x 15 form:
1 dl. dadler, uden sten
1 dl. afskallede hasselnødder (bag dem ca. 10 min ved 180 grader og gnub så skallerne af med et viskestykke)
1/3 dl. kakao
1/2 tsk. vaniljepulver
et nip salt
frosting:
1/4 avokado
1/4 banan
1 dadel, uden sten
1-2 spsk. kakao
1 spsk. kokosolie, flydende
et nip salt
evt. 1 tsk. akaciehonning eller anden sødning

  1. Hak hasselnødderne i en minihakker, til du har en blanding mellem grove og fine stykker. Tag ca. 2 spsk. fra til pynt.
  2. Blend så dadler til en klistret masse, og tilsæt nødder, kakao, vaniljepulver og salt.
  3. Blend til en ensartet masse. Tilsæt lidt vand om nødvendigt, men den må endelig ikke være for våd.
  4. Pres dejen ud i en form beklædt med bagepapir, og sæt den på køl.
  5. Lav så frostingen ved at blende alle ingredienserne sammen, og smage til med salt, sødning (fx. honning) og ekstra kakao.
  6. Smør frostingen ud i et jævnt lag, og sæt kagen på køl eller frys.
  7. Skær den ud i mundrette bidder, og opbevar i lukket beholder til servering.

TIP: Jeg synes, raw kagen er for blød i det, hvis den blot står på køl. Derfor opbevarer jeg min i fryseren, hvorfra jeg også serverer den direkte. Men det er nok en smagssag, og det afhænger også af hvor flydende, din frosting er blevet, så prøv dig frem.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit: 311215