Min Onsdag & Sunde Vafler

Rødbedesalat, Ovnkartofler & Oksedeller med Tranebær

IMG_3845IMG_3844

Det er længe siden, der er kommet en opskrift på bloggen på god og enkel hverdagsmad. Så det får I her: et velsmagende aftensmåltid, der hverken kræver særlige køkken-kundskaber eller er særlig besværligt.

Det er nemlig noget så simpelt som oksedeller, der bages i ovnen for at spare på tid og stegefedt, ovnbagte kartofler og en rødbedesalat med rå rødbeder, æbler og ristede solsikkekerner.

Easy peasy! Og virkelig efterårs-lækkert!

Jeg vil anbefale at man griber måltidet an således at farsen til oksekødsdellerne laves som det første. Mens denne hviler, ordnes kartoflerne, der puttes i ovnen. Når kartoflerne er kommet i ovnen, har farsen hvilet, og så kan dellerne også formes, så de kan steges i ovnen samtidig med kartoflerne. Mens det tilberedes i ovnen, kan rødbedesalaten laves, og når deller og kartofler er færdige, er der serveret.

Følg med herunder for opskrifter!

Opskrift på ca. 30 oksedeller med tranebær og rødløg:
1 kg. oksekød
2 rødløg
2 æg
1 dl. havregryn
1-2 dl. mælk
1 dl. tørrede tranebær
2 tsk. tørret oregano
2 tsk. salt
friskkværnet peber

  1. Hak rødløggene.
  2. Rør oksekød, rødløg, æg og havregryn til fars.
  3. Tilføj mælk lidt ad gangen, til du har en passende konsistens (det varierer meget, hvor meget mælk, der er behov for)
  4. Tilsæt oregano, salt, friskkværnet peber og tørrede tranebær.
  5. Lad dejen hvile i en halv til en hel time. (imens kan ovnkartoflerne forberedes og puttes i ovnen)
  6. Når dejen har hvilet, kan der formes deller, der sættes på bagepapir på bageplader.
  7. Steg oksekødsdellerne i ovnen i 30-40 min. ved 190 grader (lav rødbedesalaten imens)

Opskrift på simple ovnkartfofler:
1 kg. kartofler
1 spsk. olie
2 tsk. salt
friskkværnet peber

  1. Når farsen til dellerne er lavet, kan kartoflerne ordnes, mens farsen hviler.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde både
  3. Vend dem med olie, salt og peber, og bag dem ca. 50 min. ved 190 grader (for deller nu)

Opskrift på rå rødbedesalat med æble og solsikkekerner, 4 personer:
3-4 store rødbeder
2 små, syrlige æbler
en god håndfuld solsikkekerner
vinaigrette: 2 tsk. æblecidereddike, 1 tsk. olivenolie, et nip salt, en smule friskkværnet peber

  1. Skræl rødbederne og riv dem på et groft rivejern.
  2. Knug så meget væske ud af dem, som muligt.
  3. Skær æblerne i små tern.
  4. Rist solsikkekernerne på en tør pande ved middel varme til de er gyldne.
  5. Pisk vinaigretten sammen og smag den til. Den skal være godt syrlig.
  6. Bland vinaigretten i rødbederne sammen med æbleternene, og drys med de ristede solsikkekerner.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Onsdag & Sunde Vafler