Min Angst // En Update

Rødbedesalat

img_0384

Jeg elsker simple frokostsalater! Som oftest er det den frokost jeg tyer til, både når det er weekend og jeg er hjemme, og når jeg skal have madpakke med i skolen. Det er så dejligt nemt, giver mulighed for uendelig variation, smager skønt og er super sundt! Nogle gange er mine salater kødfrie og vegetariske, andre gange er der tilføjet lidt kød. Ind i mellem er der også tilføjet lidt bulgur/spelt/quinoa. Alt efter hvad jeg lige føler for. Fælles for salaterne er dog at de altid er fyldt med lækre grøntsager (gerne forskellige slags og både nogle, der er rå og nogle, der er tilberedte) og så lidt smagsgivere som feta, avokado, frø/kerner/nødder, pesto eller andet i den dur.

Den her salat blev til i en weekend, og den er så simpel, som noget næsten kan være. Rødbede, æbler og rucola, rødløg, fetaost og solsikkekerner. SÅ nemt og SÅ godt! Det er en rigtig lækker vintersalat, der er god at spise for sig selv for et vegetarisk, let måltid, men som også fint kan suppleres med noget kød eller fisk for et større måltid.

img_0387

Opskrift på rødbedesalat til 1 person:
1 stor rødbede
1/2 æble
1/2 lille rødløg
et par håndfulde rucola, skyllet og tørret
feta
solsikkekerner
dressing:
1 tsk. balsamico
1 tsk. olivenolie
1/2 tsk. sennep
salt & peber

  1. Kog rødbeden (med skræl) i letsaltet vand i ca. 30-40 minutter til den er mør – test den ved at stikke en skarp kniv i den (kogetiden afhænger meget af hvor stor rødbeden er)
  2. Læg rødbeden i koldt vand, og gnub skrællen af.
  3. Hak rødløg fint og æble i små tern.
  4. Pisk dressingen sammen.
  5. Skær den afkølede rødbede i tern.
  6. Vend rødbedetern, æble, rødløg og dressing sammen.
  7. Anret salaten med rucola i bunden og feta og solsikkekerner drysset på toppen.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Angst // En Update