Kartoffelmadssalat & Yoghurtmarineret Gurkemejekylling

Skolestart // 2.g på VG

IMG_3403

I dag starter jeg i skole igen. Jeg har haft en laaaang sommerferie, men det var i den grad også tiltrængt.

Skolestart er for mig altid lidt ambivalent, og det er det også i år. På den ene side har det været virkelig dejligt at slippe for forpligtigelser og skolestress. Jeg havde det ikke særlig godt en overvejende stor del af tiden i 1.g. og det har derfor været rigtig godt med nogle måneder, hvor jeg har kunne give min krop noget mere ro. Jeg er bange for, at angsten vender tilbage med lige så stor (eller større) styrke så snart skolen starter igen, og jeg tog derfor gerne nogle flere måneders fri, for at få helt styr på det. For jeg er stadig ikke “rask” og har også haft downs her i ferien. Det har bare været så befriende ikke at skulle tvinge sig selv i skole med kvalme hver morgen.

Men på den anden side, så glæder jeg mig også lidt til at skulle i skole igen. Jeg er faktisk glad for at gå i skole. Glad for at lære nye og interesseret i de fleste fag på mit skema.  Jeg tog mig selv i at glæde mig, da jeg på lectio så at der ligger 7 (lange) matematikafleveringer og venter inden jul, og at vi skal lave noget med diabetes i biologi – det lyder jo så spændende! Jovist, det lyder en anelse nørdet (og nok også lidt stræberagtigt), men jeg er oprigtigt interesseret i mange af mine fag. Jeg kan også godt lide følelsen af at have noget, at gå op i, og skolen kan meget vel være det “noget”. Jeg elsker at have to-do lister at krydse af, og så længe jeg formår at holde alle bolde i luften, har jeg heller ikke noget imod at jonglere med en del. Det er alt det udenom skolen, der også følger med, som stresser og presser mig, men selve skolen kan jeg godt lide.

Så, ja. Jeg glæder mig til skolen, men håber at det bliver med et ikke alt for plaget sind. For så bliver det rigtig, rigtig hårdt Det er mest dét, min nervøsitet handler om. Frygten for at jeg skal blive væltet omkuld af angst, for jeg ville være så ærgerlig over, at det skulle gå ud over noget, som jeg faktisk godt kan lidt.

Jeg må se, hvad der sker og gøre, hvad jeg kan. Der er jo ikke så meget andet at gøre. Jeg har også allerede aftalt med mig selv, at jeg skal være god til at sætte mig selv først i år. Sørge for at skippe et modul, hvis jeg har det skidt og kan mærke, at det vil hjælpe, og sætte forventningerne ned til hvilke sociale arrangementer, jeg skal deltage i. Jeg skal gå i skole og arbejde på at få det bedre psykisk. De to ting er de vigtigste, også selvom det så betyder at jeg måske ikke kommer med til hver eneste fredagsbar og fest, eller må droppe et modul hist og her.

Jeg håber, at det bliver en positiv oplevelse at starte i skole igen. At jeg formår at fordybe mig så meget i skolearbejdet og kommer godt i gang med hverdagen igen, at angsten ikke får lov til at overtage. For jeg vil klare de her tre år. Jeg vil have den hue. Og jeg kan godt lide at gå i skole.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelmadssalat & Yoghurtmarineret Gurkemejekylling