Træningsindlæg // Flow & Endorfiner

Skoletræthed // Er jeg det rigtige sted..?

IMG_3403

For tiden er jeg ramt af skoletræthed. Måske er det efteråret og de mørke morgener, der gør det svært at slæbe sig ud af sengen. Måske er det fordi, jeg virkelig trænger til ferie efterhånden. I hvert fald er min lyst til at komme i skole forsvundet. Jeg tager i skole hver eneste morgen, men jeg ser ikke frem til det, og jeg har svært ved at engagere mig.

Denne følelse af hver dag at skulle gøre noget, som jeg ikke har lyst til, er drænende at være i, og den efterlader mig med spørgsmålet om hvorvidt, jeg overhovedet er det rigtige sted? Skal jeg gå i gymnasiet? Er det det rigtige valg?

Der er nok ikke et rigtigt og et forkert på gymnasie-spørgsmålet. Det er sikkert meget naturligt at man på et tidspunkt i løbet af sin (ungdoms)uddannelse stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt man er på vej i den rigtige retning og om man befinder sig på det rigtige sted. Hvadenten det så er fordi, at fagene ikke interesserer én, at man ikke føler sig tilpas på skolen, at niveauet er for svært eller noget helt fjerde.

Dét, der er afgørende for mig, er nok at jeg ved at gymnasiet er det rigtige valg – på den lange bane. Jeg er faktisk rimelig sikker på, hvad jeg gerne vil efter gymnasiet, og det kræver at jeg får den hue. Gymnasiet, derimod, kan jeg ikke altid se meningen med. Jeg er generelt glad for at lære og glad for mine fag, men der er mange arbejdsmetoder og “ekstra” ting ved gymnasiet, som ikke tiltaler mig. Visuelle opgaver, gruppeopgaver, filmproduktioner, “interviews”, screencasts, osv. osv. – det er ikke mig og jeg kan ikke se værdien i det.

Lige for tiden har jeg også følelsen af ikke at kunne engagere og koncentrere mig 100% i skolen, og at jeg dermed ikke får det fulde ud af uddannelsen. Ikke fordi at niveauet er for højt, men fordi det bliver for flyvsk, for abstrakt og for ukonkret i undervisningen. Det er ikke altid jeg kan se en mening med dét, vi laver. Det kan jeg selvfølgelig godt i nogle fag, men jeg sidder også ofte med følelsen af aldrig rigtigt at komme nogen vegne. At vi lærer ting “bare for at lære det”, men så alligevel aldrig arbejder i dybden med det. Gymnasiet skulle være den almene, brede ungdomsniveau på et forholdsvis højt niveau, men det er sjældent vi bliver præsenteret for noget helt revolutionerende og kompliceret. Det kan også være at det bare er mig, der ikke forstår “alvoren” af hvad der bliver forventet af os, og derfor bliver totalt overrumplet til eventuelle eksaminer. Jeg håber det ikke.

Derudover synes jeg det er hårdt, at skulle bruge så meget tid og så mange kræfter, på noget, der i nuet virker meningsløst (selvom jeg ved, at det jo er en nødvendighed for at nå et mål om at læse på uni) og forkert, og som ikke gør mig glad. Som gymnasieelev er der altid noget, der skal ordnes, en aflevering, der skal laves eller lektier, der skal læses, og det er hårdt og energidrænende, når man ikke føler sig godt tilpas.

Jeg glæder mig til at denne følelse af skolelede slipper sit tag i mig, for så er det bare så meget lettere at gå i skole. Det er meget lettere at lære, hvis man føler sig godt tilpas. For selvom jeg kan være i tvivl om jeg befinder mig det rigtige sted, i forhold til hvordan jeg har det lige nu, så er jeg som sagt ikke i tvivl om, at dette er det rigtige valg på den lange bane.

Jeg håber bare sådan, at de næste knap 2 år kommer til at gå nogenlunde smooth, og at jeg får lidt af mit drive tilbage. Hvis jeg skal gøre det her, så skal jeg gøre det ordentligt.

Måske trænger jeg bare til ferie.

4 kommentarer

 • Mette

  Kunne ikke være mere enig! Har det tit på samme måde, og jeg føler kun, at det er mig der har det sådan. Jeg bliver ved med at tænke over om, det er det hele værd. Men jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste der har det sådan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Josiasen

   Du er bestemt ikke alene <3 Og selvom jeg er ked af at høre, at du har det lige sådan, så er jeg rigtig glad for at du har taget dig tid til at skrive en kommentar her på bloggen. Tak for det og pas på dig selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Lykke

  Jeg er meget enig i det du skriver. Der er så mange gange, hvor jeg bare simpelthen ikke forstår meningen med det jeg sidder og laver og jeg kan ikke se, hvordan det skal gavne mig eller min viden. Jeg har, som du også skriver, svært ved at engagere mig selv og få sagt til mig selv få nu lavet de lektier osv. for når man så møder op føler jeg bare at jeg har spildt min tid. Tror langtfra du er den eneste der har en lidt tom følelse omkring gymnasiet. Og jeg glæder mig personligt meget til at være på en uddannelse der rent faktisk interesserer mig og hvor jeg kan få lov til at fordybe mig i noget jeg føler giver mening 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Josiasen

   Tuuuusind tak for din kommentar! Tak fordi du har taget dig tid til at skrive. Jeg kan SÅ godt følge dig i det du skriver. Jeg er ked af, at du har det sådan, for jeg kender alt til det og ved at det ikke er rart, men jeg er glad for at vide, at jeg ikke er alene. Og det er du heller ikke.
   Jeg glæder mig også afsindigt til en uddannelse, der rent faktisk interesserer mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træningsindlæg // Flow & Endorfiner