Falafel-Vaffel

Små Ting

IMG_8844

// Verdens sødeste bedsteforældre overraskede mig med denne gamle tobakdåse. Jeg havde set den, da vi var i Ålbæk og sammen besøgte Fru Møllers Antikcafé, men købte den ikke, da jeg syntes den var for dyr. Så jeg blev så glad, da de havde købt den til mig! //

Jeg fik ikke delt “Små Ting” fra sidste uge i går. Jeg havde simpelthen for travlt i weekenden, til at få indlægget gjort klar, men jeg tænker heller ikke, at der sker noget ved, at det først kommer op i dag.

At komme tilbage til hverdagen er altid lidt hårdt, og overskuddet er dermed ikke så stort. Tiden til hyggelige venindeaftaler eller små get-aways er også begrænset, da der hurtigt går hverdag i den. Ikke at de små ting, der er i hverdagen, er ubetydelige, de er bare knap så fremtrædende, definerbare og dominerende. Men ikke desto mindre, er det måske netop i hverdagen, at man skal huske sig selv på at glæde sig over de små gode ting. Købe blomster på en onsdag, ligge mærke til en smuk solnedgang, nyde kaffen lidt ekstra. De der små ting, der kan give hverdagslivet en smule kulør og en snert af luksus og selvforkælelse. Det, tror jeg, er vigtigt.

IMG_8842

// Gror mine egne ærter, og lige nu er der så mange ærtebælg på, fyldt med de lækreste friske og søde ærter //

IMG_8896

// Pæn, pænere, aftenhimmel. På denne tid af året er aftenhimlen ofte virkelig smuk og i de fineste pastelfarver//

IMG_8898

// Skød weekenden i gang med fælles eftermiddagskaffe med min familie om fredagen. Vi havde alle en travl weekend foran os, så det var faktisk det eneste tidspunkt, hvor vi alle var samlede. Det var en virkelig rar og fin måde at samle op på hverdagen, og lige lande sammen og trække vejret, inden den stod på weekendplaner //

IMG_8931

// Har arbejdet i nogle uger på at få lavet en surdej, og endelig fik jeg bagt mit første surdejsbrød. SÅ GODT! Det er jo en helt anden oplevelse, at spise brød, og det er i den grad noget, jeg skal eksperimentere mere videre med. Jeg har fået en bagebibel (så godt som, i hvert fald) og der er masser af nørdetricks og -teknikker, samt opskrifter jeg gerne vil prøve //

IMG_8927

// “Fredag-aften-og-alene-hjemme”-kind-of-dinner. En salatskål fyldt med goodies: Kogt quinoa med chili, radisser, rucola med balsamico, sojabønner med citron, salt og peber, lilla spidskål med vinaigrette og græskarkerner, avokado, grillet laks med citron, syltede rødløg og en hytteostcreme. Så mange gode favoritting samlet på én tallerken //

IMG_8928

// Prioriterede tid til at sidde længe med morgenmaden, selvom jeg skulle åbne på caféen. Jeg står gerne ekstra tidligt op, for at nå at have tid til denne tid for luksus og selvforkælelse, da det giver mig mere velvære end en times ekstra søvn. Denne morgen stod (som så mange andre) på bananvaflerne og kaffe med mælkeskum //

IMG_8940

// Fine blomster i vindueskarmen. Virkelig en lille ting, der ikke skal undervurderes! //

IMG_5245

// Latte-art er en kunstart, der kræver megen øvelse og teknik. Mine skills bliver bedre og bedre, og jeg synes efterhånden at jeg kan levere et tilfredsstillende resultat de fleste gange. Vil så gerne være rigtig god, så jeg kan servere smukke kaffer og give kunderne den rigtige oplevelse, så jeg bliver ved med at øve, øve og øve. Disse to, som jeg lavede i weekenden, blev ret gode //

IMG_8933

// At komme hjem efter mange timers arbejde, og have tid til bare at sidde stille, spise en skive surdejsbrød og drikke en kop kaffe. Dét havde jeg set frem til hele lørdag og indtil søndag kl. 16, hvor jeg fik fri. Så dejligt og en fin afslutning på en travl uge og ditto weekend //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Falafel-Vaffel