Små Ting

Sukkerfri Æblecrumble

fullsizeoutput_732d Crumble er en af mine yndlingskager! Det er det fordi det 1) Er mega nemt! 2) Kan varieres i det uendelige 3) Smager sygt godt!

Og hvad så med en crumble, hvor der er skruet ned for sukkeret, men op for smagen? Jo tak!

Sådan er det netop med disse små æblecrumbles. De er lavet helt uden sukker, og i stedet har jeg brugt Suvidas sukkererstatningsprodukter, der fungerer helt perfekt til formålet. Crumbles’ne (hedder det det i flertal?) er dermed stadig søde og velsmagende, men kan spises med 100% god samvittighed som en eftermiddagstreat eller aftensnack. Måske endda til morgenmad? For med en klat skyr ovenpå er dette faktisk et ganske fornuftigt måltid. Havregryn, banan, kokosolie, æbler – lyder det ikke som meget fornuftige ingredienser?

Læs også: Sukkerfri mugcake med kun to ingredienser (perfekt til akutte kagecravings) og de sukkerfrie havrekiks med chokolade, der er sprøde og søde
fullsizeoutput_732b

Opskriften herunder er til 2 små portionsanrettede crumbles, men opskriften kan snildt ganges op til flere personer og evt. bages i et større fad. Så er det virkelig nemt! For det er vitterligt blot et spørgsmål om at skære æbler i tern, vende dem med søde- & bagemiddel fra Suvida og kanel, røre crumblen sammen og så bage dem i ovnen.

Jeg har som sagt valgt at bruge æbler, men man kan i virkeligheden bruge lige den frugt, man allerbedst kan lide! Blommer, pærer, figner, bær, ferskner, abrikoser – you name it!

Nu må I vist hellere få den opskrift, ikke?

fullsizeoutput_7329

Opskrift på 2 små sukkerfrie æblecrumbles:
150 g. æble
1 spsk. Suvida søde- & bagemiddel
1/2 tsk. kanel
Crumble:
10 g. kokosolie eller smør
30 g. banan, godt moden
4 spsk. grovvalsede havregryn
1 spsk. Suvida søde- & bagemiddel
1/2 tsk. kanel
et nip salt
græsk yoghurt eller skyr til servering

  1. Skær æble i tern
  2. Vend æbleternene med Suvida søde- & bagemiddel og kanel
  3. Fordel æbleternene i to små ramekiner
  4. Smelt kokosolie/smør (det er hurtigst og nemmest i mikroovnen)
  5. Mos bananen
  6. Rør smeltet kokosolie/smør, grovvalsede havregryn, Suvida søde- & bagemiddel, kanel og et lille nip salt i bananmosen
  7. Fordel crumblemassen ovenpå æbleternene
  8. Bag de små crumbles 20-30 min. ved 200 grader til de er gyldne på toppen.
  9. Lad dem køle af, så de ikke er rygende varme når de serveres, og server dem med en klat skyr/græsk yoghurt på toppen

Produkterne er modtaget som en del af et samarbejde med Suvida, men ord, holdninger og opskrift er udelukkende mine egne, og ikke noget jeg er blevet betalt for at skrive.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting