5 Skøre om Mig #11

Sund Chokoladekage med Chokoladefrosting (Glutenfri)

IMG_9356

På mit arbejde får jeg lov til at bage en del. Det er fordi, vi sælger hjemmelavede kager, men det er mig der har fået denne opgave, fordi jeg virkelig elsker at bage! Jeg ville gerne bage hver eneste dag og så ofte, jeg fik chancen, men vi kan slet ikke spise så meget kage herhjemme. Derfor er det helt perfekt, at jeg kan komme på arbejde, og få bagt nogle af de lækre kager, som jeg kender og også prøve nye opskrifter af, som jeg har fundet.

Den anden dag bagte jeg en “devils chocolate cake”, der er en fugtig og blød kage smurt med den vildeste frosting mellem lagene. Dét, der er hemmeligheden bag de lette og luftige bunde er en ret våd dej, og som jeg stod og bagte med smør, mel, sukker og chokolade, slog det mig, at denne kage måtte kunne genskabes i en sundere version.

IMG_9365

Så det gik jeg hjem og gjorde i mit eget køkken weekenden efter. Og resultatet blev bare SÅ godt! Nærmest bedre end den oprindelige, synes jeg, da smagen af kakao og chokolade virkelig kommer til sin ret, når smagen ikke overdøves af en masse sukker. I stedet er den lavet med dadler og en lille smule SukrinGold, der giver rigeligt med sødme. Derudover indeholder den kakao, der også bidrager med naturlig sødme, creme fraiche der giver en svampet konsistens og så rå kakaopulver, der giver den en intens smag af chokolade. Jeg har skåret så meget ned på smør som muligt, men ikke fjernet det helt, da det også er med til at give en god smag. Men altså, 35 g. i hele kagen, inklusiv frosting, det er da vist lige til at klare, ikke? Kagen er også helt uden hvedemel, som jeg i stedet har skiftet ud med havremel og mandelmel (fint formalede havregryn og mandler). Hvis man vil have en helt glutenfri udgave, kan man anvende glutenfri havregryn.

IMG_9357

Jeg anbefaler jer på det kraftigste at lave den. Hvadenten i er tilhængere af de “sunde kager” eller ej. Smagen af denne kage er helt fantastisk, og konsistensen så lækker og svampet. Min familie, der ellers også kan være lidt skeptiske, spiste denne med stor velbehag, og synes bestemt godt, at jeg kunne bage den igen. Det er en sund(ere) kage, men den går på bestemt ikke på kompromis med smagen!

Og den frosting der… Jeg siger jer: Den er vanedannende god!

IMG_9390

Opskrift på sund chokoladekage med chokoladetopping, ca. 18 cm i diameter:
25 g. kakao
50 g. dadler (bløde)
125 ml. kogende vand
et nip salt
et nip nescafé
25 g. smør, blødt
25 g. SukrinGold (kan erstattes af en anden sukkererstatning som fx. kokossukker)
1 æg
1/2 banan (60 g.)
40 g. cremefraiche/skyr/græsk yoghurt
80 g. havregryn, blendet til fint mel
20 g. mandler, blendet til fint mel
1 tsk. fiberHUSK (kan evt. udelades, men tilsæt så en spsk. mere havregryn eller mandler)
et nip vaniljepulver
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron

Frosting:
35. g vand
10 g. smør
25 g. dadler (bløde)
50 g. chokolade
et nip salt
kakaonibs til drys

 1. Bland kakao, dadler, kogende vand, salt og nescafe i en skål og sæt det til side.
 2. Pisk smør og SukrinGold sammen.
 3. Tilsæt ægget og pisk det luftigt.
 4. Mos bananen og pisk det i sammen med creme fraiche.
 5. Blend havregryn og mandler, og bland dem med fiberHUSK, vaniljepulver, bagepulver og natron i en anden skål.
 6. Stavblend kakao/dadel/vand-blandingen til en ensartet konsistens.
 7. Vend de tørre ingredienser og de våde ingredienser i dejen skiftevis.
 8. Hæld i en springform foret med bagepapir og smurt let med fedtstof.
 9. Bag ved 170 grader i 45-50 min.
 10. Lav frostingen, mens kagen bager.
 11. Put vand, smør og dadler i en lille gryde og varm det stille og roligt op, til smørret er smeltet og det begynder at småsimre.
 12. Tilsæt chokoladen, brækket/hakket i mindre stykker, og rør stille rundt, til al chokoladen er smeltet. Smag til med salt
 13. Mos dadlerne med en ske eller blend massen for en helt ensartet frosting (jeg fandt det ikke nødvendigt, men det afhænger meget af hvor bløde dine dadler er)
 14. Lad frostingen køle af til kagen også er helt kold, og smør så kagen med frostingen, drys med kakaonibs.
 15. Lad den enten stå ved stuetemperatur, hvor frostingen er blød, eller sæt den på køl, hvor den vil sætte sig og få mere trøffel-konsistens.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 Skøre om Mig #11