Feriedrømme: Rideferie på Island

Sund Chokoladekage

IMG_4642

Er I også klar til ferie? Det er jeg i dén grad, og jeg glæder, glæder, glæder mig til klokken 14, hvor jeg går på ferie. Det trænger jeg virkelig til!

Jeg har ikke tid til at bage i dag (det ville ellers være lækkert at starte ferien med bagværk), men måske har I? Og hvis I vil bage uden sukker, smør og hvedemel, så kan jeg anbefale denne sunde chokoladekage.

For laaaang tid siden faldt jeg over den her opskrift på en sund chokoladekage, der så super lækker ud. Men jeg havde hverken proteinpulver eller sukrin, så jeg “bookmark’ede” den, og tænkte at én eller anden dag, så måtte jeg få anskaffet mig ingredienserne til den.

Det gjorde jeg for nogle uger siden, og så fandt jeg opskriften frem, og bagte kagen med et par små justeringer.

Og jeg endte ud med et virkelig vellykket resultat. Den smagte super godt (og nærmest ikke “sundt”) og havde en lækker, svampet konsistens, der kun blev bedre efter et par timer på køl. Malthe kørte glædeligt et par stykker ind, og havde ingen som helst idé om at det var en af de der sunde kager, som han ellers forholder sig en smule skeptisk overfor.

Opskriften virker forholdsvis lang, men jeg synes I skal give den et forsøg alligevel. Den er det værd!

For selvom der (også) skal være plads til rigtig kage, så er det altså også ganske udemærket at kunne spise noget, der smager som kage, men vide at man ikke fylder usunde sager på kroppen. For ingen tvivl: Kage er sundt for sjælen, men ikke altid sundt for kroppen. Og det er her, de sunde kager kommer ind i billedet.

God bagelyst og nyd både kagen og ferien!

Opskrift på sund chokoladekage:
1 æble (+ 1 spsk. vand)
1 squash, 250 g.
1 banan
2 æg
2 bægre pasteuriserede æggehvider
1 spsk. kokosolie, flydende
60 g. kokosfibermel
4 spsk. Sukrin Gold
4 spsk. chokoladeproteinpulver
3 spsk. kakao
1 spsk. FiberHusk
1 tsk. bagepulver
et nip vaniljepulver
ca. 50 g. mørk chokolade
pynt: mørk chokolade, frysetørret hindbær, ristet kokos

  1. Skræl æblet, fjern kernehus, skær det i små tern og put det i en lille gryde med vandet. Læg låg på og bring det i kog, og lad det småkoge i ca. 10 minutter, til æbleternene er helt bløde. Lad det køle af.
  2. Riv squashen fint.
  3. Put æble, revet squash, banan, æg, æggehvider og kokosolie i blenderen, og blend til en homogen og ensartet masse.
  4. Bland kokosfibermel, Sukrin, proteinpulver, kakao, FiberHusk, bagepulver og vanilje.
  5. Hæld de tørre ingredienser i blenderen, og blend igen til en ensartet dej.
  6. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
  7. Hæld dejen i en form, der er beklædt med bagepapir, og glat overfladen ud.
  8. Bag kagen ved 200 grader i ca. 25-30 min.
  9. Lad den køle af, og pynt den med smeltet chokolade, frysetørret hindbær og ristet kokos.
  10. Opbevar kagen på køl til den skal spises.

TIP: Kagen smager faktisk allerbedst efter et par timer på køl, da den så får lov til at sætte sig lidt.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Feriedrømme: Rideferie på Island