Kreafunk

Sund Hverdagskage med Æbler, Tørrede Figner, Mandler & Kokos

IMG_3834Kagen her var resultatet af min rare eftermiddag i torsdags. En af de måder, hvorpå jeg slapper allerbedst af, er nemlig i køkkenet. Jeg nyder sådan at tulle rundt og eksperimentere.

Det her var et forsøg på at lave en sund kage, helt uden smør, sukker og mel, der kunne spises som mellemmåltid i hverdagene. Og projektet må I den grad siges at lykkes! Den er blevet så lækker. Lidt en hybrid mellem brød og kage, og med en super skøn og mild efterårssmag af æbler og kanel. Med mandler og tørrede figner til at give den lidt ekstra.

Kigger man på ingredienserne, synes jeg også godt man kan forsvare at spise et stykke til morgenmad. Havregryn, banan og æg, der er “basen” til kagen, er i hvert fald ting, som ofte indgår i min morgenmad. Og æbler, kokos, figner og mandler, der agerer fyld og smag, kunne man også sagtens finde på min morgengrød eller -skyr!

I skrivende stund sidder jeg faktisk med et stykke som min “morgenmadsdessert”. Jeg skal møde sent og har derfor lidt ekstra tid til morgenforkælelse.

Så hvis I også vil have mulighed for at spise kage til morgenmad(!), eller bare gerne have en sund og velsmagende hverdagskage, så prøv denne opskrift, og fortæl mig meget gerne, hvad I synes. Jeg forestiller mig at skulle eksperimentere videre med denne grundopskrift, og så blot tilføje forskelligt fyld. Så hvis I har forslag til fyld, modtages de med kyshånd!

Opskrift til 1 lille kage:
1 æg
1 banan
1 spsk. græsk yoghurt / skyr
50 g. havregryn
20 g. kokosmel
10 g. kokosfibermel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kanel
et nip kardemomme
et nip vaniljepulver
et nip salt
2 spsk. mælk
evt. 1 tsk. honning (jeg synes ikke det er nødvendigt, men det er en smagssag)
1 lille æble eller 1/2 stort
25 g. mandler
25 g. tørrede figner

  1. Put alle de tørre ingredienser (havregryn, kokosmel, kokosfibermel, bagepulver, kanel, kardemomme, vaniljepulver og salt) i en blender, og blend til du har fint mel. Sæt det til side.
  2. Put banan, æg og græsk yoghurt i blenderen, og blend til en ensartet masse.
  3. Hæld de tørre ingredienser i blenderen sammen med mælken, og blend til en homogen dej. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis du synes din dej er for fast.
  4. Tilsæt evt. lidt honning, hvis du vil have din kage lidt ekstra sød
  5. Skær æble i små tern, og hak figner og mandler groft, og vend det i dejen.
  6. Fordel dejen i et lille fad (mit var ca. 10 x 15) beklædt med bagepapir.
  7. Bak kagen ved 170 grader i ca. 25 minutter til den er gylden på toppen, og der ikke hænger dej ved, hvis du tester den med et træspyd.
  8. Lad kagen køle af på en rist, inden den serveres.
  9. Opbevar den på køl, og den holder sig fint nogle dage!

TIP: Kagen er super lækker blot som den er, men kan også lunes en smule og serveres med cremefraiche / skyr / græsk yoghurt. Eller man kan skære en skive, riste den på brødristeren og spise den med peanutbutter – mums!

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kreafunk