Min Træning // Uge 23

Sund Jordbærtærte

img_2154

De første danske jordbær landede i butikkerne, og jeg satte mig for at kreere en kage, hvor de virkelig kom til deres ret. Altså en kage, hvor den fine smag af solmodne, danske jordbær, ikke blev overskygget af sukker, fløde, smør og chokolade.

Det blev til denne kage: En sprød bund med jordbær dækket i en tyktflydende sirup, der holder det hele sammen. Den smager SÅ meget af sommer – og så er den tilmed sund!

img_2155

Det lykkedes mig at lave en helt sprød, men både sukkerfri og glutenfri, bund. Den er lavet efter samme princip som en mørdej, men i stedet for hvedemel har jeg brugt havregryn og boghvedemel, og så er den sødet med en smule af Suvidas søde/bagemiddel, der er helt perfekt til bagning hvor det skal bruges i mindre mængder.

Selve fyldet er stort set kun jordbær, der holdes sammen af en jordbærsirup. Det sikrer at kagen smager af jordbær og intet andet. Også siruppen er sukkerfri.

img_2156

Hele kagen er altså sukkerfri og glutenfri, og også ganske lav på kalorier. Der er stadig smør i, for det er altså dét, der er med til at give god smag og en sprød mørdej. Så selvfølgelig er en gulerod stadig sundere, men denne kage er virkelig et godt bud på en sommerkage, der ikke ødelægger bikiniformen. Den indeholder ikke alt muligt skidt, og så smager den virkelig, virkelig dejligt.

Opskriften får I herunder!

img_2157

Opskrift på 1 sund jordbærtærte, ca. 22 cm i diameter:
75 g. havregryn
75 g. boghvedemel
20 g. Suvida søde-/bagemiddel (eller anden sødning)
et nip salt
75 g. koldt smør
et par spsk. koldt vand
Jordbærfyld:
ca. 500 g.  jordbær
1 dl. vand
50 g. Suvida søde-/bagemiddel (eller anden lignende sødning)
et nip vaniljepulver
5 blade husblas

  1. Blend havregryn til helt fint mel.
  2. Tilføj boghvedemel, søde-/bagemiddel og salt til blenderen og blend kort.
  3. Tilsæt det kolde smør, skåret i tern, og blend til det er fordelt som små klumper i melet.
  4. Tilsæt et par spsk. koldt vand (1 ad gangen) til dejen begynder at samle sig. Den skal stadig være lidt tør, og må endelig ikke blive for våd.
  5. Tryk dejen ud i en smurt tærteform (gerne med bagepapir i bunden), og sæt den på køl i en halv times tid.
  6. Varm ovnen op til 180 grader.
  7. Læg staniol over den ubagte tærtebund, fyld den op med ris/linser/bønner/tørrede kikærter og bag den i ca. 15 min (dette kaldes at blindbage)
  8. Fjern staniol og ris/linser/bønner/tørrede kikærter og bag i yderligere 15 min. til den er let gylden.
  9. Lad bunden køle helt af.
  10. Jordbærfyld: Skær 50 g. af jordbær i små tern.
  11. Put jordbærstykker, vand og søde-/bagemiddel i en lille gryde, og lad det koge op i 5-10 minutter, til al jordbærsmagen er trukket ud i vandet.
  12. Læg imens husblas i blød i koldt vand.
  13. Hæld jordbærsiruppen gennem en si, og kasser jordbærstykkerne.
  14. Hæld jordbærsiruppen tilbage i gryden og smelt den udblødte husblas i den varme sirup.
  15. Lad siruppen svale lidt, mens de resterende 450 g. jordbær renses og skæres i halve/kvarte
  16. Vend jordbærene i den afkølede sirup, og fordel det i den afkølede tærtebund. Pres jordbærene godt sammen.
  17. Sæt kagen på køl i et par timer, til siruppen har sat sig.
  18. Server som den er, eller med en kugle vaniljeis, en klat cremefraiche eller lidt skyr.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Træning // Uge 23