Campingferie eller Storbyferie?

Sund & Sukkerfri Æbletærte med Ricottacreme

IMG_5344

På min produktive og ret perfekte lørdag fik jeg også bagt en kage. Det er nemlig i køkkenet, at jeg ofte slapper allerbedst af, og her jeg nyder at bruge tid, når jeg har tiden til det. Synes det er så dejligt afslappende at tulle omkring og kreere forskellige velsmagende sager. Om det så er pølsehorn til fryseren, en lækker frokostsalat, små energigivende snacks til en ny, lang uge, sunde vafler til morgenmaden, lidt mere avancerede lækkerier som fyldte chokolader eller miniflødeboller, aftensmad til min familie (fx. min bedste opskrift på chilie con carne, der helt skal stå og simre længe), en syndig kage til eftermiddagskaffen, en frisk smoothie eller et af mine eksperimenter med sundere bagværker, som denne chokoladekage.

Æbletærten her var en af sidstnævnte. Jeg sad og bladrede i Jane Faerbers bog “LCHF Brød & Kager” og faldt over en opskrift på en kage, som hun kaldte en dessertpizza. Den så lækker ud, så jeg hoppede i køkkenet og lod mig inspirere af den. Jeg endte med at ændre en del småting, men endte ud med et virkelig lækkert resultat!

IMG_5346

Den er glutenfri og helt uden sukker, men virkelig, virkelig god. Både kombinationen af bunden, cremen og æblerne var god, men jeg forestiller mig også at kunne bruge elementerne hver for sig, og kombinere dem med andre ingredienser. Bunden er en god grundopskrift at have til andre kager/tærter, cremen også meget anvendelig og æblerne forfærdeligt lækre på fx. skyr!

Jeg synes, I skal give den et forsøg – også selvom I ikke plejer at være tilhænger af de “sunde kager”. Jeg tror godt, denne kunne omvende jer.

IMG_5348Opskrift på 1 sund & sukkerfri æbletærte med ricottacreme (18-20 cm. i diameter)
2 æg
3/4 dl. mælk (evt. kokosmælk)
1 tsk. kokosolie
1/4 dl. kokosfibermel
2 spsk. kokosmel
2 tsk. Sukrin Gold
1,5 tsk. FiberHusk
1 tsk. bagepulver
et nip vaniljepulver
et nip kardemomme
Ricottacreme:
80 g. ricotta
20 g. skyr
1 tsk. Sukrin Gold
2 tsk. honning
revet skal fra 1/2 citron (økologisk!)
et nip vaniljepulver
Kanelæbler- og nøddetopping
1 æble
10 g. smør
2 tsk. Sukrin Gold
1 tsk. kanel
en lille håndfuld nødder, hakket
1 spsk. vand

  1. Pisk æg, mælk og kokosolie sammen.
  2. Tilsæt de andre ingredienser til bunden og rør det godt sammen.
  3. Fordel dejen i en cirkel på et stykke bagepapir og bag den ved 180 grader i 10-12 minutter til den er let gylden.
  4. Lad den køle af på en rist
  5. Rør ingredienserne til cremen sammen til en glat, ensartet creme og smør den på den afkølede bund.
  6. Skær æblet i tynde skiver.
  7. Smelt Sukrin og smør sammen på en pande-
  8. Tilsæt æbler og kanel, og lad æblerne stege et par minutter ved middel-høj varme til de er karameliserede.
  9. Tag æblerne op fra panden og sæt dem til side for at køle af.
  10. Put nødderne og vandet på den varme pande, skru op for den og lad vandet bruse op og fordampe væk, mens du rører, så nødderne også bliver karamelliseret.
  11. Fordel de afkølede æbler ovenpå cremen og drys med nødderne, og bag så kagen 8-10 minutter.
  12. Lad kagen køle af på en rist, inden den serveres.

TIP: Put evt. lidt mere sødning i bunden, hvis I er vant til meget sukkersøde kager. Kagen her er ikke oversød, men meget mild i smagen. Sådan synes jeg den er lækker, men der kan sagtens tilføjes lidt mere sødme.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Campingferie eller Storbyferie?