Begynder Yoga

Sund, Sukkerfri Cheesecake

IMG_7428

Cheesecakesne her var et forsøg på at lave en sukkerfri, glutenfri og sundere cheesecake. Forsøget endte ganske vellykket, og I får dermed opskriften.

Som sagt er disse små cheesecakes frie for raffineret sukker og hvedemel. De er dermed glutenfrie og sukkerfrie, og jeg vil dermed klassificere dem som “sund kage”. Det er en af de kager, der kan nydes med god samvittighed, men hvor man samtidig ikke går på kompromis med smagen. Her til sommer er de små kager helt perfekte, serveret med lidt sommerbær. Det ville både se fint ud (det skal man heller ikke kimse ad) og smage rigtig dejligt!

 

IMG_7431

Cheese-massen er helt plain, og bare med smag af vanilje og et hint af citron. Hvis I vil tilsætte smag (fx. bær eller chokolade) er I velkomne til at tilsætte det. Det, tror jeg, kunne være ret lækkert. Men bare som de er, er de nu også virkelig gode! De smager på ingen måde “sundt” – de smager af cheesecake!

Bunden lavede jeg af tørrede abrikoser og forskellige nødder og kerner. Den smager også rigtig lækkert, nærmest en smule karamelagtigt, og har dejligt knas fra nødderne. Men hvis man er mere til en almindelig kiksebund, eller har en anden foretrukken bund, kan man sagtens lave det. Man kan også sagtens udelade bunden helt, og bare bage cheese-massen til helt enkle små cheesecakes. Det er helt op til jer.

Herunder følger opskriften som lovet.

IMG_7429

Opskrift på 3 små cheesecakes (+ ekstra bund*)
bund:
25 g. abrikoser
25 g. mandler
25 g. valnødder
25 g. græskarkerner
10 g. kokosmel
1 æggehvide (gem æggeblommen)
fyld:
90 g. flødeost – fx. philadelphia
90 g. skyr
30 g. honning (jeg brugte en fra Helt med havtorn, men al honning kan bruges)
et nip vanilje
1 tsk. citronskal
1 æggeblomme

  1. Hak abrikoser, mandler, valnødder, græskarkerner og kokosmel i en minihakker til der er både små og store stykker (det kan også gøres med en kniv, selvfølgelig).
  2. Tilsæt æggehviden og rør det til en klistret dej.
  3. Smør 3 små rammekiner/forme med en smule fedtstof og for bunden med bagepapir.
  4. Fordel 1 spsk. af nøddedejen i hver form og pres det godt sammen. *Der vil være dej til overs, og det kan du blot lave små “toppe” af på bagepapir, og bage som små nødde-småkager*
  5. Bag bundene ved 180 grader i ca. 10 minutter, mens fyldet laves.
  6. Pisk flødeost, skyr og honning til en homogen masse.
  7. Tilsæt vanilje, citronskal og æggeblomme, og rør igen massen jævn.
  8. Fordel den i de tre forme, og bag chessecakesne ved 180 grader i ca. 20 minutter. De skal have sat sig, men må godt være en anelse “wobbely” i midten.
  9. Sluk ovnen og åben den på klem, men lad cheesecakesne stå derinde, til de er kølet til ca. stuetemperatur.
  10. Sæt dem så i køleskabet, og lad dem stå et par timer, inden de befries for formene og serveres.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Begynder Yoga