Små Ting // Ugen før Efterårsferien

Sunde Bananmuffins med Peanutkaramel og Chokolade

fullsizeoutput_85c4

Kender I det, når der ligger en lige lovligt moden banan og stirrer på dig fra frugtskålen? Og du har ikke rigtig lyst til at spise den, men du kan heller ikke få dig selv til at smide den ud? Jeg har flere gode forslag til, hvad du kan lave med den. Du kunne fx. lave en omgang banangranola, en portion bananvafler eller en stak bananpandekager. Eller du kunne fryse den ned for bagefter at trylle den om til bananis, smoothies og greenies.

I dag kommer jeg med endnu et forslag til, hvad du kan trylle brune bananer om til; nemlig disse sunde bananmuffins med peanutkaramel og chokoladestykker. Lyder det ikke lækkert?

fullsizeoutput_85c7

De er lavet med ingredienser, som du helt sikkert har hjemme i skabene, og de kan dermed bikses sammen i en ruf. Ydermere er de lavet helt uden sukker, hvedemel og smør, men i stedet med ingredienser som æg, banan og havregryn. Derfor kan man sagtens retfærdiggøre at spise sådan en muffin her, som et sundt mellemmåltid – eller måske endda til morgenmad?

Peanutkaramellen og chokoladestykkerne er prikken over i’et, men udelades det, har man bare nogle super lækre bananmuffins, som man selv kan eksperimentere videre med, for at udvikle andre varianter. Jeg forestiller mig at de også er gode helt “plain”, med æblestykker, kanel og varme krydderier, blåbær, kokos eller noget helt andet.

Under alle omstændigheder, skal I prøve dem! Lov mig det!

fullsizeoutput_85c5

Opskrift på sunde bananmuffins med peanutkaramel og chokolade, 4 stk:
1 banan
1 æg
1 tsk. kokosolie, smeltet
1/2 dl. havregryn, evt. glutenfri*
1/2 dl. boghvedemel
1 tsk. bagepulver
et nip salt
ca. 20 g. mørk chokolade**
1 spsk. kakaonibs**
Peanutkaramel***:
1 tsk. peanutbutter
2 bløde dadler (læg dem i blød, hvis de ikke er helt bløde)
evt. lidt varmt vand

  1. Mos banenen og rør den sammen med æg og kokosolie.
  2. Bland havregryn, boghvedemel, bagepulver og salt, og vend det i de våde ingredienser.
  3. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen sammen med kakaonibs.
  4. Mos dadlerne med en gaffel (tilsæt lidt varmt vand, hvis det er svært at få dem most ud), og rør dem sammen med peanutbutter til en klistret masse.
  5. Fordel 2/3 af muffindejen i 4 forme, tilsæt 1 tsk. peanutkaramel til hver muffinform og top med det sidste dej.
  6. Bag dem ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
  7. Lad dem køle af på en rist, inden de nydes lune eller helt afkølede – begge dele smager fantastisk, og faktisk er de også ganske gode kolde fra køleskabet, eller lunet i mikroovnen!

*Bruges glutenfri havegryn, er opskriften helt glutenfri!

**Kan udelades og erstattes med andet fyld efter ønske

***Kan udelades, hvis man ikke vil have en “karamelsurprise” i sin muffin (men hvem vil ikke det?)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små Ting // Ugen før Efterårsferien