Outfit: 200316

Sunde hindbærsnitter

IMG_5707

Jeg elsker at bruge tid i køkkenet, når jeg har tid. Det giver mig en helt særlig fornemmelse af ro, og jeg føler mig afslappet og godt tilpas, når jeg tuller omkring i langsomt tempo, hører musik og tryller lækre sager frem til mig selv og dem, jeg holder af.

I søndags resulterede afleveringer i overspringshandlinger. Overspringshandlinger blev til køkkentid og eksperimentering, og ud af det kom der sunde hindbærsnitter! Noget, jeg havde haft lyst til at lave længe.

IMG_5710

De er uden sukker, hvedemel og smør (og glutenfri, hvis man går op i det), og smagte rigtig dejligt. De var en kende mere tørre end den klassiske hindbærsnitte fra bageren, men det er måske også for meget at forvente, når man afviger så meget fra en originalopskrift. Den sprøde mørdej med den, smørbagte smag får man jo netop af smør. Og hvedemel. Og sukker. Og det er præcis, hvad vi går udenom med denne opskrift. Så forvent ikke en kopi af en hindbærsnitte, men glæd dig i stedet over en lille, lækker kage, der er inspireret af hindbærsnitten, og som kan spises helt uden dårlig samvittighed og tomme kalorier.

Måske de skulle være søndagens bageprojekt?

IMG_5711

Opskrift på sunde hindbærsnitter, ca. 8 stk:
50 g. (glutenfrie) havregryn
35 g. kokosfibermel
30 g. vaniljeproteinpulver
1 tsk. bagepulver
et nip salt
1/2 banan (50 g.)
10 g. kokosolie
2 bægre pasteuriserede æggehvider
Hindbærfyld:
100 g. frosne hindbær
1 spsk. vand
1-2 spsk. SukrinGold
1/4 tsk. melatin (kan udelades, men hjælper med at stive marmeladen af hurtigt)
1/4 tsk. chiafrø
Topping:
10 g. (sukkerfri) chokolade
1/2 tsk. kokosolie
frysetørret hindbær

  1. Blend havregryn til fint mel.
  2. Tilsæt de andre tørre ingredienser, og blend kort, til det er blandet.
  3. Mos bananen, og put den i blenderen sammen med kokosolien. Blend til det samler sig i klumper.
  4. Tilsæt et bæger af æggehvider ad gangen, og blend til dejen er ensartet.
  5. Rul dejen ud til en rektangel mellem to stykker bagepapir. Vær lidt omhyggelig med at få den til at være jævn og have lige kanter.
  6. Bag den ved 180 grader i 10-12 minutter til den er let gylden.
  7. Så snart den kommer ud af ovnen, deles den på midten til to lange stykker, der ligges ovenpå hinanden og deles i otte snitter. Lad dem køle af på en rist, mens du laver fyldet.
  8. Varm hindbær og vand i en lille gryde til hindbærerne brister og bliver til mos.
  9. Smag til med Sukrin og lad det koge op.
  10. Tilsæt melatin, og lad det koge i ca. 1 minut under omrøring.
  11. Tag det af varmen, og tilsæt chiafrø.
  12. Lad hindbærmarmeladen køle af.
  13. Saml snitterne to og to med ca. 1 tsk. fyld imellem.
  14. Smelt chokoladen sammen med kokosolien, lad det køle et par minutter og smør det over de færdige snitter, der så drysses med frysetørret hindbær.

TIP: Du kan også lave glasur af SukrinMelis og vand. Jeg bryder mig bare ikke om bismagen af det, og valgte derfor løsningen med chokolade. Og så er alt jo bedre med chokolade, så det gjorde slet ikke noget!

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit: 200316