Året der gik // Januar 2016

Sunde Julevafler

fullsizeoutput_7267

Min morgen startede langsomt og stille. Med kaffe fra min kaffekalender i koppen, Mads og Monopolet i radioen og de her julevafler på min tallerken.

Julevaflerne var et forsøg på at bringe lidt juleri ind i mit liv. For sandheden er, at jeg ikke er kommet rigtigt i julestemning endnu. Jovist, jeg synes det er ganske hyggeligt, har fået adventsgaver og åbnet julekalendre, hørt julemusik i radioen og tændt kalenderlys. Men julestemningen er ikke rigtig kommet ind under huden på mig. Jeg glæder mig til jul, men glemmer også ind i mellem at det er december. Måske er det fordi, at jeg har så travlt for tiden, at jeg slet ikke har tid til at nyde, at det er december. Alt det der julehygge og -ro er der slet ikke tid til. For gymnasielivet er travlt og presset for tiden, og udenom det er der en masse andet, som jeg også gerne vil have tid til. Og nu skal der så jules oveni alt det! Det har jeg slet ikke tid til.

I denne weekend stod den på gymnasiefest i går, opgaveskrivning og julebagning med min familie i dag, og så skal jeg arbejde hele dagen imorgen. Det er et meget repræsentativt eksempel, for sådan ser de fleste af mine weekender ud for tiden. Tæt pakket, med gode ting vel og mærke, og ret travle.

Sååååå jeg glæder mig ret meget til d. 22, hvor jeg går på juleferie.

Håber at jeg kommer lidt mere i julestemning inden da. De her vafler, der var mægtigt gode og inspireret af den gode bananvaffelopskrift, hjalp lidt, ligesom julebagningen i dag gjorde det.

God weekend.

fullsizeoutput_7268

Opskrift på sunde julevafler til 2 personer (4 belgiske vafler):
1 banan
2 æg
3 spsk. havregryn
3 spsk. kokosfibermel
1 tsk. kokossukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. ingefær
1/4 tsk. allehånde
1/4 tsk. nelliker
1/4 tsk. vaniljepulver
et nip salt
skal fra 1/4 øko-appelsin
1 spsk. appelsinjuice/saft
Til servering: appelsin i tern, banan i skiver, dadelsirup og pistacienødder (eller hvad end du ellers har lyst til!)

  1. Mos bananen.
  2. Rør æg og bananmos sammen
  3. Tilsæt alle de andre ingredienser og rør dejen godt sammen.
  4. Bag dejen i et vaffeljern (jeg brugte tefal snack collection med belgisk vaffel-plade) til vaflerne er let gyldne.
  5. Lad dem køle let af på en rist, inden de serveres – gerne med julede toppings, som fx. dadelsirup, appelsin, banan og pistacienødder.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Året der gik // Januar 2016