Min Påskeferie

Sunde og Sprøde Havrebars med Chokoladetopping

På min “Store Bagedag” fik jeg også lyst til at eksperimentere med lidt sunde søde sager. Det var noget jeg ofte gjorde før jeg startede på efterskolen, og noget af det jeg savner mens jeg går på NÅE. Derfor er det også noget jeg ynder at gøre, når jeg har tid og overskud i weekenderne. Nogle af de ting, jeg fik lavet før efterskolestart var disse:
Alle lavet uden sukker, smør, fløde og hvedemel (pånær 50 g. i kanelgiflerne), men med sunde nærende ingredienser og masser af smag. Hvis I ikke har set opskrifterne før, kan jeg i den grad anbefale at I tager et kig tilbage i mine arkiver. Der er mange sunde og lækre sager!
I denne omgang blev det altså til sprøde havrebars toppet med en nærmest trøffelagtig chokoladetopping. Igen lavet helt uden smør, sukker, fløde og hvedemel, men med en utrolig lækker smag og tekstur. Den sprøde bund og den bløde topping er en helt perfekt kombination, og tilføjelsen af frysetørrede brombær og pistacienødder giver lidt ekstra til smagen. De er oplagte at spise som noget sødt til kaffen, en lille snack eller som en let dessert.
Jeg har planer om at eksperimentere videre med udgangspunkt i denne opskrift, og for nu kan I jo selv afprøve denne:

Opskrift på 8-10 sunde og sprøde havrebars med chokoladetopping:
bund:
1/2 moden banan (ca. 50 g)
1 æggehvide
1 tsk kokosolie, smeltet i mikrobølgeovnen
1 tsk akaciehonning
50 g havregryn
20 g kokosfibermel
10 g kokosmel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk vanilje
et lille nip salt
10 g pistacienødder, groft hakket
1 spsk frysetørret brombær (kan udelades)
chokoladetopping:
60 g mørk chokolade
1 tsk akaciehonning
1 spsk mælk
1 spsk skyr
drys: frysetørret brombær, kokosmel og hakkede pistacienødder
  1. Bund: Mos bananen med en gaffel, og bland den med æggehvide, smeltet kokosolie og akaciehonning.
  2. Bland havregryn, kokosfibermel, kokosmel, bagepulver, vanilje, salt, pistacienødder og frysetørrede brombær i en skål.
  3. Bland de tørre ingredienser i de våde ingredienser, og ælt det til en ensartet, men tør og smuldrende, dej.
  4. Tryk din dej ned i en rektangulær form (ca. 10×25 cm), der er forret med bagepapir. Sørg for at det er presset godt sammen i et jævnt lag.
  5. Bag den ved 160 grader i ca. 25 min, til den er gylden og sprød. Lad den køle af.
  6. Chokoladetopping: Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen, til det er helt smeltet.
  7. Rør akaciehonning, mælk og skyr i, og rør til massen er helt ensartet.
  8. Fordel chokoladetoppingen over den afkølede bund, og drys med frysetørret brombær, kokosmel og pistacienødder.
  9. Lad chokoladen sætte sig en halv times tid i fryseren, eller et par timer i køleskabet.
  10. Skær rektangulære barer med en skarp kniv, og opbevar dem på køl i en lukket beholder.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Påskeferie